Spyshots

Fiat 500 X/Jeep Junior maakt testrit door de Alpen

Op deze spyshots lijken we een Fiat 500L op hoge hakken te zien, maar onderhuids zijn dit twee fonkelnieuw te lanceren modellen van Fiat en Jeep. We wisten hem te kieken in het hooggebergte van de Alpen. De Fiat krijgt naar alle waarschijnlijkheid de naam 500X mee, terwijl de Jeep vooralsnog met de roepnaam ‘Junior’ wordt betiteld.

Fiat lijkt meer en meer modellen onder de 500-noemer te willen scharen en dus zal ook een te lanceren SUV de 500-badge opgespeld krijgen. Met onder meer de Renault Captur en Nissan Juke zal hij moeten wedijveren. De 500X wordt gebouwd op een gemodificeerde variant van het Small Wide-plaform, dat ook dienst doet onder de 500L. Die techniek daarvan zal tevens als basis dienen voor de Jeep Junior. Dat model zal Jeep’s kleine SUV worden, gepositioneerd onder de Compass en de Patriot.

Jeep eerst
De Jeep zal als eerste het levenslicht zien en zal zowel in de VS als in Europa op de markt gebracht worden. Kort daarna volgt de Fiat. De Italianen zijn ambitieus en mikken op een gecombineerde productie van 1600 auto’s per dag. De 500X wordt toebedeeld met motoren die we kennen uit bestaande modellen. Dat betekent dat we de 0.9 liter TwinAir Turbo met 105 pk, de 1.4 liter MultiAir Turbo met 160 pk en de 1.6 liter MultiJet turbodiesel met 105 pk onder de kap van de 500X gaan tegenkomen. Waarschijnlijk zal ook vierwielaandrijving op beide modellen zijn intrede doen.

Gerelateerde artikelen

Jeep Renegade met bijpassende aanhanger

Autonieuws
Jeep Renegade met bijpassende aanhanger
> Artikel lezen

Fiat 500X en 500X Cross zijn klaar voor verkoop

Autonieuws
Fiat 500X is er klaar voor
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.