Spyshots

Peugeot 308 GTi kruipt voor de lens

Op de IAA in Frankfurt zagen we op de stand van Peugeot de 308 nadrukkelijk pronken. Maar wat daar naast stond was pas écht lekker om te zien. De 308 R Concept trok met zijn brute uiterlijk in two-tone kleur en het vele gebruik van koolstofvezel alle aandacht. Nu is het model dat tussen de ‘gewone’ 308 en de R Concept in zit in het wild gespot. Je zou het bij het zien van deze standaard 308 misschien niet zeggen; maar dit is de GTi.

270 paardenkrachten schuilen er onder de kap van de R Concept. De 308 GTi-versie krijgt echter 70 pk minder toebedeeld. De 1.6 liter THP-turbomotor levert - nog altijd een potente - 200 pk. Dat moet genoeg zijn om de 308 iets boven de zeven seconden naar de honderd te doen versnellen. Geen pk-grootspraak zoals de Astra OPC en Mégane RS dus, maar net nog altijd wel net wat terughoudender dan de Golf GTI. Het scheelt dat we weten dat er ook nog een 270 pk sterke 308R komt, anders had Peugeot wel echt een zwaktebod gedaan.

Concurrent van Golf
Een tweestrijd tussen de snelle Golf en 308 is trouwens op voorhand als interessant te betitelen, gezien het historische handgemeen over de naam GTI. Bedacht Volkswagen de naam, Peugeot ging er mee aan de haal met de immens populaire 1.9 liter 205 GTI, een echte hardcore-hatch. Toch heeft Peugeot met de 308 GTi die hardcore ambities laten varen. Evenals de vorige generatie van de 308 GTi wil het sportieve rijeigenschappen combineren met praktische gebruiksmogelijkheden. Of het uiterlijk ten opzichte van de doorsnee 308 nog verder wordt aangedikt zal moeten blijken.

De verwachting is dat Peugeot de 308 GTi op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het grote publiek laat zien.

Gerelateerde artikelen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.