Spyshots

Peugeot 108 laat zich voor het eerst zien

De Peugeot 108 was de enige van het (voormalige) PSA/Toyota-trio die we nog niet hadden gespot. En daar waren we juist zo benieuwd naar. Vooral omdat PSA en Toyota naar het schijnt niet meer samenwerken bij de totstandkoming van hun benjamins. Met het spotten van de Peugeot 108 wordt dat gerucht er echter steeds ongeloofwaardiger op.

Anders dan de nieuwe Toyota Aygo en de Citroën C1 zal de Peugeot straks een andere modelnaam krijgen. Traditioneel bij dit Franse merk, met als recente uitzondering de 308, blijven bij elke generatie de eerste twee cijfers onveranderd en gaat de laatste er eentje omhoog. Peugeot 108 wordt het dus. In de loop van volgend jaar gaan we daarmee kennismaken en verwacht qua design eerder een evolutie op de 107 dan een revolutie. Maar dan wel uitgesmeerd over net wat meer oppervlakte en plaatwerk. Dit om te kunnen voldoen aan de tegenwoordige norm in binnenruimte – die van kracht is sinds de Kia Picanto en het kleinste VAG-trio het levenslicht zagen. Vlak op dit gebied ook niet de op de IAA voorgestelde Hyundai i10 uit. Die is compleet nieuw en schijnt nog weer wat ruimer te zijn dan de up! en consorten.

Luxe features  voor de
Ook de materialen en de afwerking van de Peugeot 108 zal door de komst van de Mii en Citigo verbeterd (moeten) worden. Minder glad en keihard plastic wordt überhaupt tegenwoordig steeds minder geaccepteerd door kopers van een A-segmenter. Ondanks dat men krapper zit, wil men heden wel het gevoel hebben een grote auto te rijden. We verwachten zodoende dat Peugeot tevens gaat uitpakken met features die uit een hoger segment zijn over komen waaien. Buiten dat zijn we erg benieuwd of het minuscule, ovale stuurtje uit de 208 zijn weg gaat vinden naar de 108. We hopen van wel, want het zou de Peugeot, apart van het andere exterieur ten opzichte van de Aygo en C1, nog meer een eigen gezicht geven.

Gerelateerde artikelen

De Peugeot 108 is officieel, met schuifdak!

Autonieuws
Peugeot’s nieuwe 108 is officieel, met schuifdak!
> Artikel lezen

Vanafprijs Peugeot 108 begint onder de 10 mille

Autonieuws
Peugeot 108 voor minder dan 10 mille
> Artikel lezen

Personalia optima forma: Peugeot 108 Tattoo

Autonieuws
Peugeot 108 Tattoo Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.