Spyshots

Scoop: dit is de nieuwe Renault Twingo!

Onlangs maakte Renault ons kort voor de GP van Monaco blij met een smurfblauw en tegelijk uiterst aaibaar racemonstertje, de Twin’Run. Op productie van deze ogenschijnlijke reïncarnatie van de legendarische 5 GT Turbo hoefden we niet te rekenen, maar deze foto’s bewijzen dat dit slechts de halve waarheid was.

De Renault Twin’Run keert namelijk optisch terug in de gedaante van de nieuwe Twingo, al moet je daarbij de overdreven racy-details wel even wegdenken. Wat daarnaast onmiddellijk opvalt is dat de toekomstige Twingo wordt uitgerust met vier portieren en dat is voor het eerst. Het zal de Renault, hoe klein ook, een stuk praktischer maken en daarmee aantrekkelijker als boodschappenautootje. De koper die hun stadsrakker hoofdzakelijk voor dat soort doeleinden gebruikt verliest het Franse merk nu aan het PSA/Toyota- en het VAG-trio, die van begin af aan in drie- en vijfdeursuitvoeringen zijn te verkrijgen. De Twingo zal naar verluidt niet eens meer als 3-deurs geleverd worden, maar zeker is dit niet.

Achterwielaandrijving
Ook een primeur, maar vooral erg bijzonder is dat de nieuwe Twingo de beschikking krijgt over achterwielaandrijving. Hij deelt deze constructie met dat van de toekomstige ForFour van Smart, het merk waarmee Renault ook samenwerkt voor de totstandkoming van een supermini, bij Smart de ForTwo geheten.
Motorisch hoef je als vanzelfsprekend niet op de 320 pk sterke V6 uit de Twin’Run te rekenen. Dat was niets minder dan een marketingstunt. Voor de Twingo hakt Renault dat blok bij wijze van spreken door midden. Oftewel, louter driecilinders zullen op het programma staan.

De nieuwe Renault Twingo zal in september 2014 worden onthuld op de Autosalon van Parijs.

Gerelateerde artikelen

Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak

Autonieuws
Twingo-bestuurder aangehouden met lantaarnpalen op het dak
> Artikel lezen

Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen

Autonieuws
Renault Twingo GT: 110 pk op de achterwielen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.