Spyshots

Mercedes-Benz kan nog langer dan Lang

Daar hadden we graag bij willen zijn. Want wat moet het een ietwat knullig en tegelijk grappig gezicht zijn geweest toen Mercedes deze extra lange S-klasse de Nürburgring over joeg.

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten is dit bijna eindeloos lange prototype niet de S-klasse Pullman, de plaatsvervanger van de ter zielen gebrachte Maybach 57 en 62. Mercedes positioneert de extra lange S-klasse tussen de S-klasse Lang en de echt super-de-luxe Pullman. Een soort ´brugmodel´ dus. 

20 centimeter erbij
De nieuwe S-klasse staat nu bij de dealer in twee lengtematen: de ‘korte’ meet 5.116 millimeter, de S-klasse Lang 5.246 millimeter. Schattingen vermoeden dat de XL-variant zich nog eens 200 millimeter verder uitstrekt en die extra lengte komt uiteraard geheel ten goede aan de achterpassagiers. Denkbeeldig zien we de rijke Chinezen de portemonnee al trekken. In dat immense land wordt lengte door de bevolking namelijk nog altijd sterk geassocieerd met een overvolle bankrekening. Wat dat betreft lijkt de Pullman gemaakt te zijn voor China. Deze belooft namelijk tegen de zes meter lang te zijn en een 2+2+2-stoelopstelling te krijgen. De S-klasse XL houdt het gewoon bij twee traditionele zitrijen en héél veel beenruimte.

Gerelateerde artikelen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.