Spyshots

Eerste spyshots gloednieuwe nieuwe Kia Sorento

Ondanks dat het segment van grote SUV’s behoorlijk is ingezakt, krijgt de Kia Sorento gewoon een opvolger. En van die nieuwe generatie hebben we nu de eerste beelden te pakken.

Omdat de Sorento vorig jaar nog een facelift onderging zal de compleet nieuwe niet eerder worden voorgesteld dan eind 2014, begin 2015. Eerder vervangen zou namelijk negatieve gevolgen hebben voor de business case. We kunnen ons goed voorstellen dat dit voor Kia best een doorn in het oog is wanneer ze naar hun naaste buren loeren. Daar zit immers een nieuwe generatie, veel modernere Hyundai Sante Fe al meer dan een jaar het kaas van de Sorento’s brood te eten.

Aparte 5- en 7-zits
Tegen de tijd dat de nieuwe Sorento wordt gelanceerd is de Sante Fe aan z’n eerste facelift toe. Toch is de kans groot dat Kia de grootste Hyundai als basis gebruikt. En dat maakt het op z’n beurt goed mogelijk dat de nieuwe Sorento er, net als de Sante Fe, in twee lengtes komt: een relatief korte met maximaal 5 zitplaatsen plus een riante bagageruimte en een langere versie, die fatsoenlijk plek kan bieden aan twee extra passagiers. De Sorento is er weliswaar al als 7-zits, maar die is nu gestoeld op dezelfde wielbasis als de 5-persoonsuitvoering.

Weinig bekend
Voorgaande is eigenlijk giswerk, want is er nog bar weinig bekend over de nieuwe Sorento. Qua design lijkt hij meer van hetzelfde te bieden en slechts een evolutie op het bestaande model te zijn. Het is lastig te zien, maar het lijkt erop dat de ‘Tiger Nose’-grille iets groter wordt en meer rechtop komt te staan. Even turen naar de flank levert ons de conclusie op dat de vouw – vlak boven de dorpels – een stuk zwieriger is dan die van vandaag. Hij start al boven het voorste spatbord en loopt onderlangs helemaal door tot over de achterste wielkast. Wij moeten meteen denken aan Opel´s Wing-design. Van de achterkant valt werkelijk nog niets te maken, zo dik is het ingepakt.
Ook over de te verwachten motoren weten we nog helemaal niets, behalve dat er weer een benzine en een diesel in het vat zit. Nieuw zal de toevoeging van een hybride zijn, maar wat specificaties betreft tasten we nog in het duister.

Gerelateerde artikelen

Twee diesels en een benzine voor nieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Nieuwe Kia Sorento verkrijgbaar met drie motoren
> Artikel lezen

Dit is er veranderd aan de Kia Sorento

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager

Autotests
Nieuwe Sorento terecht Kia's nieuwe vaandeldrager
> Artikel lezen

Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento

Autonieuws
Kia komt met prijzen en uitrustingen voor nieuwe Sorento
> Artikel lezen

Meer details gloednieuwe Kia Sorento

Autonieuws
Meer details gloednieuwe Kia Sorento
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.