Spyshots

Lexus GS-F test in het hol van de leeuw

Als het zo doorgaat wordt Lexus zowaar nog eens een sportief automerk. Wat nog niet zo lang geleden begon met de LFA, die meteen serieuze zoden aan de dijk zette, mondt binnen afzienbare tijd uit in een snelle coupé op basis van de IS en deze GS-F. Lexus is hem aan het voorbereiden voor de strijd tegen de Germaanse supersedans.

Voordat fanatieke aanhangers van Jaguar aanstonds beginnen te reppen: ja, ook de Britse XFR-S zal zijn poot stijf houden als de GS-F daar straks tegenaan schopt. Niets ten nadele van dat model, maar Lexus zal toch vooral de M5, E 63 AMG en RS 6 Avant voor ogen hebben als benchmark in de super(sedan)-klasse. En waar anders dan testen in de Groene Hel, het hol van de leeuw, is er een betere manier om dit kenbaar te maken. Het is Lexus menens.

Uitdaging
Dat de Japanners serieuze sportauto’s kunnen bouwen hebben ze voor eens en altijd bewezen met de LFA. Wat een machine was dat! Echter, hij kostte ook een half miljoen euro (waarvan wordt gezegd dat dit bedrag alsnog verliesgevend was). De prijs van de GS-F moet rond de 125.000 euro bedragen om überhaupt kans te maken dat kopers bij de Duitse en Engelse showrooms wegblijven. En gaat het Lexus ook lukken voor aanzienlijk minder budget een serieuze sportsedan (met minstens 550 pk) te ontwikkelen? Dat is de hamvraag waarop we pas in de loop van 2015 antwoord krijgen. Op dit moment weten we alleen dat –ie rond deze periode geïntroduceerd wordt. Over de krachtcentrale, hoogstwaarschijnlijk een V8, zijn nog geen details bemachtigd.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Is de Lexus GS-F bij voorbaat gedoemd?

Spyshots
Lexus GS-F
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.