Spyshots

BMW 4-serie Gran Coupé mag weer eens buitenspelen

BMW is aardig het actuele autonieuws aan het domineren. Het aantal nieuwkomers dat in de pijplijn zit is ook ongekend, dus don’t shoot the messenger! Een van de laatste toevoegingen zal de 4-serie Gran Coupé zijn. Hier zie je ´em weer eens.

Waren Mercedes-Benz en Audi steevast de ongekroonde koningen van de vele model- en carrosserievarianten, BMW heeft intussen een behoorlijke inhaalslag gemaakt. Van enkele verschuivingen binnen de bekende modelseries tot compleet nieuwe productlijnen werden in mum van tijd uit de grond gestapt. En dan hebben we het nog niet eens over de sneltreinvaart waarin BMW M GmbH aan het denderen is. Kortom, BMW timmert hard aan de weg.

Audi A5 in de sandwich
Binnen de nieuw opgerichte 4-serie is de vierdeurs Gran Coupé voorlopig de laatste toevoeging. BMW opent ermee de aanval op de A5 Sportback van Audi. ‘Maar had BMW met de 3-GT al niet zo’n model in huis?’ Eigenlijk wel. Maar degene die een beetje esthetisch is ingesteld zal de conclusie trekken dat die vlieger niet heel hoog reikt. Dat neemt niet weg dat BMW met een 3-GT én een 4-serie Gran Coupé de Audi A5 aardig klem aan het zetten is of in ieder geval in een hoekje weet te drukken. Het alleenrecht van de mateloos populaire Ingolstadter lijkt in elk geval voorbij.

Breed motorengamma
De 4-serie Gran Coupé moet zich eerst nog bewijzen natuurlijk. Ergens in de tweede helft van 2014 zal hij dat gaan doen, want ergens in die periode staat de marktlancering gepland. BMW zet zijn beste beentje dan meteen voor door in eerste instantie enkel de krachtigste motoren te leveren. Dat zijn de 420d met 184 pk dieselpeekaa’s, de 245 pk sterke 428i en de 435i-zescilinder, goed voor 306 pk. In een later stadium volgen nog de beter betaalbare 418d en 420i, maar ook een wederom krachtige motorisering met achterop de klep “430d”. De M4 Gran Coupé sluit als laatste aan, de uitblinker met 450 pk sterke zes-in-lijn en handjevol turbo’s.

Gerelateerde artikelen

Ook 3-cilinderturbo voor BMW 4-serie Gran Coupé

Autonieuws
Ook 3-cilinderturbio voor BMW 4-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling

Autonieuws
Zes BMW’s voortaan met 20% bijtelling
> Artikel lezen

AC Schnitzer giet saus over BMW 4-serie Gran Coupé

Tuning & styling
AC Schnitzer doopt saus over BMW 4-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.