Spyshots

BMW 4-serie Cabriolet in zomermodus

Ook de BMW 4-serie Cabriolet geniet zichtbaar van de warme nazomerzon. Hij heeft zijn kap – voor het eerst – neergestreken en ligt mooi op schema voor zijn introductie in Los Angeles.

Het zijn de laatste loodjes voor de BMW 4-serie Cabriolet, de opvolger van de 3-serie Cabriolet. Hoogstwaarschijnlijk zal hij zijn werelddebuut beleven op de Los Angeles Auto Show (eind november), omdat de naderende IAA Frankfurt al het feestje wordt van zijn coupébroeder, diens beestachtige alter-ego, de M4 Concept Coupé en niet te vergeten de i3 en i8. Bovendien is de broeierige westkust van Californië een belangrijke markt voor de dakloze 4-serie.

6-serie
Van begin af aan bestonden er vermoedens dat de 4-serie het kleine broertje van de grote 6-serie zou gaan worden. Met de introductie van de Coupé werd dat hard gemaakt, maar bij een 4-serie Cabriolet – die zijn klapdak heeft opgevouwen – is die gelijkenis zowaar nog treffender. Je zou je zowaar vergissen in het model. Wil je dit voorkomen, let dan direct op het dak (die uiteraard dan wel strak moet staan). Bij de 4-serie Cabriolet is die namelijk van staal, terwijl de open 6-serie er eentje van stof heeft. In de showroom houd je ze een stuk makkelijker uit elkaar. Kwestie van de prijskaart lezen.

Begin 2014
Met een beetje goede wil van de fabriek staat de 4-serie Cabriolet nog dit jaar bij de dealer, direct na afloop van de Los Angeles Auto Show. Maar pin BMW hier niet op vast en houdt dan rekening met een lancering in de eerste maanden van 2014. Het motorengamma komt als vanzelfsprekend overeen met die van de Coupé, met in een later stadium nog het neusje van de zalm, de M4 Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

Autonieuws
BMW Competition Package M3 en M4
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.