Spyshots

Voor het eerst gespot: BMW M4 Cabriolet

Een paar weken geleden toonden we je de BMW M4 Concept. Die is als voorproefje op de op komst zijnde M4 gepresenteerd. Ondertussen wordt in München volop gewerkt aan het productiemodel en daarvan hebben we voor het eerst de cabriolet in de smiezen gekregen.

De M3 Coupé en Cabrio waren al niet bepaald onderbemeten te noemen, maar hun opvolgers moeten nog lichter en vooral sneller zijn. In 2014 komt de M4 in twee varianten op de markt, de coupé en cabriolet. Twee weken terug al liet BMW de M4 Concept zien. En hoewel het officieel dus nog een concept betreft, zal de M4 niet of nauwelijks afwijken van de productierijpe versie. Van de 4-serie Cabriolet waren ook al beelden te zien maar niet als M4.

Lekker dik
De nieuwe M4 Cabrio lijkt met het grote 3-delige stalen klapdak sterk op zijn voorganger, de M3. Dit dak zal in tegenstelling tot de M4 Concept niet uit carbon bestaan. Maar met de grote luchtinlaten in de voorbumper, uitgeklopte wielkasten en in combinatie met forse wielen zal hij er lekker dik uit komen te zien. Ook de vier priemende uitlaten aan de achterzijde spreken tot de verbeelding. Motorisch gezien eenzelfde verhaal als de versie met vast dak. Ook hier wordt afscheid genomen van de atmosferische achtcilinder en zal de zes-in-lijn te horen zijn. Met behulp van drie turbo’s zal het vermogen op ongeveer 450 pk liggen. Daarmee zou ook de cabrio rond de vier seconden op 100 km/h moeten zitten.

Gerelateerde artikelen

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

Autonieuws
BMW Competition Package M3 en M4
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.