Spyshots

Compleet nieuwe Mercedes GLK betrapt

Anders dan in ons land is de Mercedes-Benz GLK een regelmatig geziene gast op de lokale wegen. Mercedes heeft er dan ook niet aan getwijfeld hem een opvolger te geven en zojuist spotten we die auto, zo’n tweeënhalf jaar voor z’n introductie.

Update 18 december 2013: Helaas hebben we niet meer informatie over de toekomstige GLK kunnen achterhalen, maar desalniettemin kunnen we natuurlijk wel een verse lading en betere spyshots van de auto met jullie delen. Bij deze.

Ronder
Een motorenpalet met daarop overwegend dieselkrachtbronnen is wellicht de voornaamste reden waarom de GLK in Nederland nooit echt een vuist heeft kunnen maken tegen de BMW X3 en Audi Q5. Ook het exterieurdesign, dat nogal afwijkt van de overige modellen in de Mercedes-stal, zou hierop van invloed geweest kunnen zijn. Hoewel de foto’s ietwat onscherp zijn – omdat ze van ver geschoten moesten worden – is desalniettemin te zien dat de nieuwe GLK een stuk minder hoekig wordt en daarmee meer in de pas loopt met de rest van het gamma, in het bijzonder natuurlijk de M- en GL-klasse. Vooral het sterk aflopende dak en de rondere wielkasten halen het bonkige uit het design.

Tikkeltje groter
Wie het autonieuws op de voet volgt weet dat de GLK er sinds kort een broertje bij heeft: de GLA-klasse. Om dat crossover-achtige model de benodigde (markt)ruimte te geven zal de nieuwe GLK in alle richtingen met enkele centimeters groeien. De wielbasis groeit mee en dat zal een positief effect hebben op de binnenruimte.

Nieuwe 1.8-benzine
Zoals zonet al even aangehaald is een uiteenlopend motorpalet belangrijk voor de GLK om in ons land te kunnen scoren. Kennelijk heeft Mercedes die roep gehoord, want naar verluidt zal een gloednieuwe viercilinder-turbobenzinemotor debuteren als instapper. Momenteel is de voordeligste benzine namelijk een (dure) V6, die overigens wel weer terugkeert in de GLK 350. Bij de diesels kiest Mercedes voor de vertrouwde 2.1 liter, hetzij weer wat verfijnd voor gunstigere verbruik- en emissiecijfers. Ook een plug-in hybride doet een duit in het zakje. Afhankelijk van de gekozen motorisering is het zelf schakelen of dat geheel overlaten aan de nieuwe 9-trapsautomaat.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz GLC vanaf € 54.795,-

Autonieuws
Mercedes-Benz GLC vanaf € 54.795,-
> Artikel lezen

Mercedes GLC F-Cell op waterstof zo goed als productierijp

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLC 63 en GLC Coupé 63: V8 beesten

Autonieuws
Mercedes-AMG GLC 63 en GLC Coupé 63: V8 beesten
> Artikel lezen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.