Spyshots

Gesnapt: volledig elektrische Kia Soul EV

We kijken allang niet meer verbaasd op als de Zuid-Koreaanse automerken een ´futuristische´ stap nemen. De Kia Soul EV, die nu voor het eerst gesnapt is, komt dan ook niet als een verrassing.

Om marktleider te worden moet er nog wel het een en ander gebeuren, maar dat neemt niet weg dat Kia, sinds het een moderne autofabrikant is, erg haar best doet om bij de eerste pioniers te horen. In navolging van de Optima Hybrid acht het zodoende de tijd rijpt voor de volgende stap: een volledig elektrische auto. In de compleet nieuwe Soul hebben ze daar een ideaal omhulsel gevonden.

Q4 2014
We doen dan wel net alsof de Soul EV de eerste elektrische Kia zal worden, maar dat is feitelijk niet zo. Op de thuismarkt rijdt al enkele jaren de Ray EV rond. Echter, de bouw ervan is beperkt gebleven tot 2.500 stuks en de auto is vooral bedoeld voor lokale overheden. De Soul EV zal Kia’s eerste mondiaal verkochte elektrische auto worden. Ergens in de tweede helft van volgend jaar vindt de introductie plaats, met mogelijk nog een lancering in dezelfde jaar. En anders wordt dat begin 2015.

IAA
Ondanks dat het introductiemoment van de Soul EV niet eens zo lang meer duurt zijn er nog geen technische details achterhaald. Het enige wat we nu weten is dat de stekker om hem weer 100% op te laden voorin geplugd dient te worden en dat hij af-fabriek rolt op speciale, aerodynamische wielen. Mogelijk dat Kia op de naderende IAA meer oplicht tijdens de officiële presentatie van de compleet nieuwe Soul.

Gerelateerde artikelen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.