Spyshots

Verrassend: toch 2de kans voor Volkswagen Scirocco

Hoewel de Volkswagen Scirocco – wegens te weinig animo – niet langer in de Nederlandse prijslijsten staat, willen we het feit dat het coupémodel een opfrisser krijgt niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze zijn er immers wel, fans met een liefde voor de Scirocco.

Los van het feit dat we de liefhebbers van de Scirocco graag een pleziertje doen, zijn deze spyshots opmerkelijk te noemen omdat Volkswagen vorig jaar nog stellig aangaf het model absoluut niet te faceliften. Hij moest in z’n oorspronkelijke gedaante volhouden tot 2017, in het jaar dat de compleet nieuwe verschijnt. Een vernieuwingsronde zou namelijk in de ogen van Volkswagen een verspilde investering zijn, want van meet af aan vallen de verkopen van de Scirocco vies tegen. Pon’s Automobielhandel, de Nederlandse Volkswagen-importeur, gooide een jaar geleden al de handdoek in de ring door de Scirocco uit de prijslijsten te schrappen. Alleen als iemand er per se eentje wil zal er een belletje naar de fabriek worden gepleegd.

Passat CC
Wat Volkswagen op andere gedachten heeft gebracht is niet bekend, maar dat er een alsnog een gefacelifte Scirocco onderweg is bewijzen deze spyshots. Sommige media waren daarvan al langer overtuigd, maar die beweerden weer dat het mes diep in de Scirocco gezet zou worden. Echter, deze foto’s vertellen anders. Enkel een stukje van de neus is ingepakt en er zijn vermoedens dat deze gemodelleerd wordt naar dat van de Passat CC, dus strakker wordt.

Compleet anders
Onderhuids verandert er naar verluidt zelfs helemaal niets, hooguit laat Volkswagen de motoren wat zuiniger draaien. Grote veranderingen kosten per slot van rekening veel geld en die gaat de Scircco naar verwachting hoe dan ook niet meer terugverdienen. Als het aan Walter da Silva ligt is iedere euro die er nog wordt uitgegeven al teveel. Hij heeft in z´n hoofd al afscheid van de bestaande Scirocco genomen.

Tweede kans
Insiders denken de vernieuwde Scirocco tegen de eerstvolgende lente te kunnen verwelkomen. Of Pon hem dan een tweede kans gaat geven door hem opnieuw in de showrooms te zetten is nog niet zeker. Overwogen wordt het zeker.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80

Autonieuws
Volkswagen Scirocco GTS geeft knipoog naar jaren 80
> Artikel lezen

Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland

Autonieuws
Doek valt voor Volkswagen Scirocco in Nederland
> Artikel lezen

Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend

Autonieuws
Volkswagen Scirocco wordt compleet hertekend
> Artikel lezen

Opgefriste Volkswagen Scirocco gepresenteerd

Autonieuws
Opgefriste Volkswagen Scirroco gepresenteerd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.