Spyshots

Gefacelifte Audi A1 meteen als snelle S1

Dus toch nog! Tekenen van een potige S1 zijn er genoeg en toch bleef Audi vrij oppervlakkig over de komst van een snelle A1-topper. Met opnieuw een lading treffende spyshots twijfelen wij inmiddels niet meer. En het heeft er alle schijn van dat de introductie van de S1 gepaard gaat met het doorvoeren van een facelift voor alle A1´s.

De reden dat Ingolstadt zich niet al te veel uitliet over de S1 is de A1 quattro. Audi – niet hun performance-dochter quattro GmbH – besloot dat exclusieve model, waar er 11 van de in total 333 exemplaren in Nederland rondrijden, begin 2011 te lanceren en de kopers daarvan de gewenste quality time met hun bijzondere aanwinst te geven. ´Een lancering van de S1 in dezelfde periode zou dat teniet doen´, vertelt een woordvoerder van het ‘ringenmerk’ ons. ‘Inmiddels ligt de A1 quattro anderhalf jaar achter ons en moet Audi verder, en wordt de tijd rijp geacht om binnen afzienbare tijd de S1 te presenteren.’

Facelift
Met ‘binnen afzienbare tijd’ wordt gedoeld op een lancering in de eerste helft van volgend jaar. En Audi zal deze gelegenheid meteen aangrijpen om de gehele A1-reeks te voorzien van een opfrisser. Verwacht zoal herontworpen lichtunits met zowel voor- als achteraan modernere LED-lichtbalken, een licht gewijzigde grille en aangescherpte bumpers. De S1 krijgt natuurlijk de beschikking over een eigen bumper- annex stylingpakket, compleet met specifieke en grotere wielen, geprofileerde sportstoelen en andere sportieve interieurdetails. Denk aan een iets uitbundigere A1 Admired en je zit aardig in de goede richting.

Polo R WRC
Zo heftig als de A1 quattro wordt de S1 als vanzelfsprekend niet, maar hij beschikt wel over dezelfde 2.0 liter TFSI-motor. De Volkswagen Polo R WRC heeft ‘em ook en daarin levert de tweeliter viercilinderturbo 220 pk. Zeker is dit niet, maar afgaande op de merkenhiërarchie binnen de Volkswagen Groep zal de Audi S1 iets meer vermogen afgeven. Maar niet meer dan 256 pk, want anders zou de A1 quattro in z’n hem gezet worden. Wij mikken op en nabij de 230 pk, uiteraard gekoppeld aan Quattro-vierwielaandrijving. Bovendien moet er nog ruimte overblijven voor een RS1. Die is nog niet officieel nog niet bevestigd, maar twijfel jij daar nog aan?!

Gerelateerde artikelen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

En zo is de nieuwe Audi A1 ineens nagenoeg stickerloos

Spyshots
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.