Spyshots

Volkswagen Golf Plus rijdt uit

We dachten al waar blijft ‘ie. Want als we de berichten moeten geloven wordt de nieuwe Golf Plus onthuld op de IAA. Als dat waarheid wordt, heeft Volkswagen het model knap lang onder de pet weten te houden.

Omdat Volkswagen over een gigantisch en geavanceerd testcomplex beschikt weet de autogigant hun op stapel staande modellen altijd lang buiten het oog van pottenkijkers te houden. Maar er breekt altijd een moment aan dat nieuwe Volkswagens voorbereid moeten worden op het echte leven; en daarvoor moeten ze toch echt de straat op, met – je raadt het al – de kans om gesnapt te worden. De nieuwe Golf Plus onderging hetzelfde lot.

Jong en oud
Met de nieuwe Golf Plus bewandelt Volkswagen dezelfde weg als de voorgaande generaties. Het design onder de horizontale raamstijlen is erg trouw aan de normale Golf. Daarboven kent de Golf Plus een net iets ander verloop en daarbij doelen we met name op het dak. Dat is enkele centimeters hoger, maar loopt deze bij de nieuwe generatie niet meer zo rond als voorheen. De nieuwe Golf Plus is – als derivaat van de Golf 7 sowieso al – strakker en zal daardoor meer ogen als een normale hatchback. De vorige generaties neigden wat naar de stoffige MPV-hoek. Daar wil Volkswagen blijkbaar uit zien te geraken. Dit om ook het jonge gezin in een Golf Plus te krijgen en niet alleen 55+’ers.

Jaarwisseling
Ondanks dat de nieuwe Golf Plus nu pas in het openbaar is verschenen, gokken wij ook op een onthulling tijdens de IAA. We komen hiertoe omdat dit prototype er nogal productierijp uitziet. De vele camouflage heeft moeite dat te verhullen. Houd dus gerust rekening met een lancering voor de jaarwisseling, met een motorenprogramma die gelijk is aan de normale Golf.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf Sportsvan is 'Trekauto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Sportsvan trekauto van het jaar
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille

Autonieuws
Vernieuwde Volkswagen Sportsvan vanaf 27 mille
> Artikel lezen

1.0 TSI voor Volkswagen Golf, Golf Variant en Sportsvan

Autonieuws
Volkswagen Golf driecilinder
> Artikel lezen

De highlights van 40 jaar Volkswagen Golf

Autonieuws
Stoute dromen
> Artikel lezen

Volkswagen Golf Sportsvan in 't nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.