Spyshots

Andere snoet voor Ford Focus

Na twee jaar vindt Ford het welletjes, het mes moet in de Focus. Maar enkel in de voorzijde, zo maken we op uit dit prototype.

De Ford-aanhangers onder ons zullen het vast al wel hebben opgemerkt waar het naartoe gaat met de facelift. Precies, Ford stuurt de Focus naar dezelfde chirurg als de Mondeo en de vernieuwde Fiesta. Net als die modellen krijgt hij een neus à la Aston Martin. Aan de buitenzijde van de bumpers is al een deel van die vernieuwingsslag te zien en ook het lager geplaatste kenteken verraadt deze cosmetische plannen van Ford. Verder blijft de Focus opvallend hetzelfde. Geen herontworpen lichtunits, geen vers lichtmetaal, niets. Althans, er zijn geen tekenen die daarop duiden. Of je moet de gewijzigde spiegelkappen met grotere knipperlichten hier onder willen scharen.

Begin 2014
We vermoeden dat de opgefriste Ford Focus ergens in het eerste kwartaal van 2014 geïntroduceerd wordt. Dat duurt nog even, dus het is goed mogelijk er nog meer nieuws te melden valt dan dat dit prototype doet. Bijvoorbeeld ook verfijnde motoren en een uitbreiding op het aantal handige features en assistentiesystemen. Van Ford weten we nu eenmaal dat ze daarvan houden.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.