Spyshots

Nieuw Suzuki Alto zoekt ’t hogerop

Het lijkt erop dat de carrière van de huidige Alto geen lange zal zijn. Als Suzuki een beetje vaart maakt met de nieuwe generatie haalt ‘ie de 5 jaar niet eens.

Even dachten we dat we te maken hadden met de nieuwe WagonR en het feit dat beide Suzuki´s technieken met elkaar uitwisselen maakte het nog wat lastiger, maar dit prototype is toch echt bedoeld als testlaboratorium voor de nieuwe Alto. Suzuki is in het zuiden van Europa neergestreken om daar de ontwikkeling van hun benjamin voort te zetten. Het eerste dat ons opvalt aan dit prototype is dat hij een stuk smaller en hoger oogt dan de Alto zoals we die nu kennen, wat meestal uitmondt in meer binnenruimte.

Binnen een jaar
Door het camouflagepak zien we overigens een ogenschijnlijk productierijpe auto. Ook het niet afgedekte, vrijwel kant-en-klare interieur geeft te kennen dat de nieuwe Suzuki Alto niet bijster lang meer op zich laat wachten. Afgaande op dit prototype vermoeden we een introductie rond de zomer van 2014. Verwacht overigens opnieuw een auto met weinig toeters en bellen tegen lage vraagprijzen. Al verraadt de rechthoekige uitsparing boven de klimaatregeling dat de nieuwe Alto niet helemaal vrij zal zijn van moderne functies. Op motorisch vlak geen grote veranderingen. Waarschijnlijk zal wederom de 1.0 liter driecilinder dienst doen als aanjager, maar is de gemiddelde CO2-uitstoot van die motor een stuk lager dan de 94 g/km nu.

Gerelateerde artikelen

Suzuki Alto stoot minder uit en krijgt A-label

Autonieuws
Suzuki Alto stoot minder uit en krijgt A-label
> Artikel lezen

Suzuki Alto Online heeft geen verkoper nodig

Autonieuws
Suzuki Alto Online heeft geen verkoper nodig
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.