Spyshots

Primeur: Veel natuurlijke materialen in nieuwe C-klasse

Langer, ruimer, zuiniger en luxer, dat vat de naderende C-klasse in een notendop wel samen. Hoe Mercedes de eerste drie invult is tot op zekere hoogte wel bekend. Hoe die vierde pijler ingevuld zou worden nog onduidelijk. Tot nu.

Het exterieur van de nieuwe Mercedes C-klasse is met zoveel onthullende spyshots achter de rug nauwelijks nog een verrassing. We verwachten een kleine S-klasse, met meer ruimte (achterin) door een langere koets en wielbasis. Hoe de inkleding van het interieur eruit zou gaan zien, dat wist Mercedes lang buiten het oog van pottenkijkers te houden. Maar nu hebben we daarvan eindelijk een glimp kunnen opvangen.

Los van (CL)A-klasse
Mercedes-Benz zal kopers in staat stellen het interieur van hun nieuwe C-klasse aan te kleden met veel natuurlijke materialen zoals hout en aluminium. Dat doet ons goed, want hiermee distantieert de C-klasse zich – als hoger geclassificeerde – van de A- en B-klasse alsook de CLA-klasse. Ook het design van het dashboard duidt erop dat de ontwerpers dit willen bewerkstelligen. We zien een middenconsole die geïnspireerd is op dat van de S-klasse, in plaats van een slechts opgewaardeerd dashboard van de CLA. ‘We moeten mensen een legitieme reden geven om een C- boven een CLA-klasse te verkiezen’ lijkt Mercedes te willen zeggen. Weer een ander detail die dat kenbaar maakt is het centrale scherm van het nieuwe MyCOMAND. Dat is namelijk beduidend groter dan in de A-reeks. Kijk, zo zien we het graag!

Naar verwachting wordt de nieuwe Mercedes C-klasse nog dit jaar voorgesteld, om begin 2014 zijn showdebuut te beleven. De verkoop zal kort daarna op gang komen.

Gerelateerde artikelen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.