Spyshots

Hoezo nieuwe Prius zou anders zijn?

Zo zie je maar, soms kan je niet eens de medewerkers van een merk op hun woord geloven. Gaf een hooggeplaatste man bij Toyota Amerika eerder aan dat de karakteristieke daklijn bij de nieuwe Prius zou verdwijnen, nou, daar lijkt het anders niet op.

We kunnen nu een belerend vingertje richting Chris Hostetter maken, toch doen we dat niet. Dit prototype van de nieuwe Toyota Prius zou natuurlijk ook een mule kunnen zijn op basis van de huidige generatie. Zeg het maar, want uitsluitsel daarover is niet te geven. De auto is gewoonweg te grondig ingepakt om de waarheid boven tafel te krijgen. 

Rijplezier
Überhaupt is er nog nauwelijks informatie over de nieuwe Prius, behalve een introductiemoment. Volgens dezelfde Hostetter zou nog dit jaar het doek eraf getrokken worden. Hoewel dat al erg snel is, krijgen we volgens Akio Toyoda, de allerhoogste baas van Toyota, dan een hybrideauto te zien die al van nature meer rijplezier uitstraalt. Eenmaal achter het stuur valt dat ook te ervaren. ´Consumenten moeten Toyota niet langer zien als betrouwbare en lieflijke grijze muis. We moeten afstand nemen van ons stoffige imago’, aldus de eerdere woorden van Toyoda.

Hoe zuinig
Een van de meest interessante vragen waarop we graag antwoord willen hebben is natuurlijk hoe zuinig en schoon de nieuwe Prius gaat worden. Dat het Hybrid Synergy Drive-systeem een update krijgt staat buiten kijf, maar hoe grondig is die? Intussen is de milieuvriendelijkheid van de Prius al lang en breed voorbijgestreefd door conventionele middenklassers als de Renault Mégane en de Volkswagen Golf Bluemotion. En dat tegen aantrekkelijke vraagprijzen. Toyota moet dus serieus aan de bak om de ongekroonde koning van de zuinigheid te blijven.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.