Spyshots

Alpina prepareert B6 Gran Coupé

Wat BMW doet, kan Alpina beter vinden ze zelf. Het Duitse bedrijf dat duurdere BMW-modellen onder eigen merknaam verkoopt is momenteel bezig met de voorbereidingen op de B6 Gran Coupé.

Voorop de motorkap van deze 650i Gran Coupé prijkt nu nog het BMW-embleem, maar dat zal vervangen zijn voor het wapen van Alpina op het moment dat in Frankfurt het doek getrokken wordt van de B6 Gran Coupé. Wat ook aangepast zal worden, zijn het uiterlijk, het onderstel en de motor.
Alpina kennende zal het ex- en interieur smaakvol zijn aangedikt, maar nog altijd verlegen zijn in vergelijk met BMW’s eigen M6. Veel leder, voorzien van tweekleurige contrasterende stiksels, hier en daar (gelakt) hout en veloursmatten met fraaie biezen zorgen bij Alpina’s vaak voor een huiselijke sfeer achter het stuurwiel.

Minder vermogen, meer koppel
Onder de kap van de B6 Gran Coupé zal dezelfde V8-biturbo als in de 650i liggen, maar bedeeld zijn met ander karakter. Typisch Alpina is dat ze de vermogensupgrade bescheiden houden en trakteren op significant meer koppel in combinatie met een zachter afgestemd onderstel. Met de B6 Coupé en Cabriolet reeds in de verkoop verwachten we een afgifte van 540 pk en 730 Nm leveren. De meer circuitgerichte M6 schopt het tot 560 pk en 680 Nm.

Gerelateerde artikelen

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Automultimedia
Gloednieuw Bang & Olufsen-systeem in BMW 6-serie
> Artikel lezen

Wald weet wel raad met de BMW 6-serie Gran Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Deze BMW M6 trekt de klinkers uit de straat!

Tuning & styling
PP-Performance M6 Gran Coupé brandt in je ogen en portemonnee
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie

Fotogalleries
Maximaal zicht op vernieuwde BMW 6-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.