Spyshots

Mercedes-Benz CLS nu al onder het mes

Raar, maar naar verluidt waar. Mercedes-Benz zou de CLS-klasse (inclusief Shooting Brake zoals je kunt zien) een milde facelift geven om hem visueel weer in lijn te trekken met later gepresenteerde modellen. Maar zijn de A-, CLA alsook de vernieuwde E-klasse nu juist niet afgeleid van de CLS?

Deze, hetzij minuscule facelift begrijpen we dus niet helemaal. In menig persbericht over de nieuwste Mercedessen wordt verwezen naar de CLS-klasse, het nog geen 3 jaar oude model dat aan de basis zou liggen van die modellen. En nu staat de ‘inspiratiebron’ zelf een verandering te wachten. Nu stelt de facelift weliswaar niet veel voor, opmerkelijk is het wel. En zeg nu zelf, vind jij dat de CLS-klasse al sporen van ouderdom begint te vertonen? Wij niet. De CLS Shooting Brake is nota bene pas een klein jaar op de markt. Anderzijds heeft de CLS er al drie jaar opzitten en dat betekent dat er over een jaartje, als we de cyclus aanhouden, sowieso een facelift op stapel moet staan. 

LED’s
Mercedes heeft het op de heupen gekregen, zo lijkt het. Precies zoals het dat al eens eerder leek te hebben kort na de lancering van de huidige generatie E-klasse. Om de haverklap werden toen aanpassingen aan de LED-dagrijverlichting doorgevoerd. Ook de CLS ondergaat daaraan veranderingen en gezien de tape op de koplampunits en de grille gaan die ook de schop. Wanneer? De IAA Frankfurt, eind september, zou een ideaal startschot zijn. Al is dat wellicht wel heel erg vroeg.

Gerelateerde artikelen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.