Spyshots

Naaktloper: de nieuwe Porsche 911 Turbo Cabriolet

De nieuwe 911 Turbo Cabriolet zal je dan wel niet zo vaak als de Coupé over de Nürburgring horen blazen, hij moet het wel kunnen. De Porsche-heren achter het stuurwiel van dit zo goed als naakte prototype moeten zich daarom wel opperbest vermaken.

De één dient een dagje vrij te nemen om wat gezonde lichaamsvocht kwijt te raken tijdens een bezoek aan het strand, de ander grijpt het warme weer aan om zich eens lekker in het zweet te werken in een Porsche, terwijl hij daar nog voor betaald wordt ook. Verschil moet er zijn. Hoewel wij geen nee zeggen tegen een dagje bakken in de zon, zijn we maar wat jaloers op de Porsche-testrijders die op het moment van schrijven de Nürburgring onveilig maken, met als wapen de nieuwe 911 Turbo Cabriolet.

Even snel
Nu de 911 Turbo Coupé is gepresenteerd hoeft Porsche niet langer geheimzinnig te doen over de Cabrio; op de dakconstructie na is die altijd al identiek geweest. Ook de dakloze 911 Turbo zal in twee vermogensvarianten te koop zijn, waarvan de normale versie 520 pk levert en de S-variant een additionele 40 pk. Als transmissie wordt er een manuele 7-bak of een zeventraps PDK-automaat aangeboden, die ongeacht de keuze de krachten verdeeld over alle vier de wielen. Door de super-strakke (deels harde) softtop is de Cabriolet niet minder gestroomlijnd en daardoor langzamer dan de Coupé. Even snel zijn ze. Een stoplichtsprintje naar 100 km/h is in de Turbo S-variant in 3,1 seconden gepiept. Mits de auto is voorzien van de PDK-bak en het optionele Sport Chrono Plus Pakket, dat je alleen al vanwege het klokje bovenop het dashboard wilt hebben.

Meer details in september vanaf de beursvloer van de IAA Frankfurt. Daar zal de nieuwe Porsche 911 Turbo (S) Cabriolet zijn debuut beleven.

Gerelateerde artikelen

Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet

Spyshots
Vroege facelift voor Porsche 911 Turbo Cabriolet
> Artikel lezen

Ook Porsche 911 Turbo's in het nieuw

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche Exclusive-traktaties voor gefacelifte 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.