Spyshots

Bijna naakt: de BMW i3

Alsof het een goed georganiseerde aankondiging betreft. Exact een paar dagen na de gelekte patenttekeningen volgde de eerste officiële teaser en opnieuw een paar dagen later vangt onze spionagefotograaf deze bijna naakte i3 voor de camera. Een marktintroductie met Duitse precisie.

Toeval of niet, deze beelden van een bijna volledig ongecamoufleerde BMW i3 verschaffen ons weldegelijk een duidelijke blik op het definitieve productiemodel. Zoals we al meldden ten tijde van de patenttekeningen wordt het design van de MPV iets afgezwakt ten opzichte van het studiemodel. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de minder hoekige zijsteven, de ronde in plaats van vierkante mistlichten en de bedeesdere voorbumper.

Duikvlucht raamlijn
Aan de achterzijde zijn de verschillen moeilijker op te merken. Vanwege de blauwe camouflage, maar tevens door het feit dat er vermoedelijk minder wijzigingen zijn. Uiteraard is de volledig glazen achterklep van het studiemodel ingewisseld voor deels glas en deels metaal of kunststof, maar de overige vormen lijken grotendeels overeind gebleven. Hetzelfde geldt voor de specifieke raamlijn welke na de B-stijl een duik maakt richting de C-stijl. Een opmerkelijk designstatement waarvan we nog niet helemaal zeker weten of hij wel in de smaak zal vallen, maar gedurfd is het absoluut!

29 juli

Het duurt nog ruim drie weken voordat BMW de i3 officieel voorstelt aan het publiek en pers. Op deze maandag 29 juli verwachten wij tevens alle informatie en specificaties van de aandrijflijn te kunnen delen. Nu al geïnteresseerd in wat de i3 vermoedelijk kan? Dan verwijzen we je graag naar eerdere artikelen over de elektrische BMW.

Gerelateerde artikelen

Zo verkoopt BMW i zichzelf in Japan

Autonieuws
Zo verkoopt BMW i zichzelf in Japan
> Artikel lezen

BMW i werkt aan EV's op basis van bestaande BMW's

Autonieuws
'BMW i straks op basis van bestaande auto's'
> Artikel lezen

Vernieuwde BMW i3 en i3s te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Parkeerplek zoeken verleden tijd met BMW's Dynamic Parking Prediction

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift en sportversie voor BMW i3

Autonieuws
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.