Spyshots

BMW X4 staat te popelen

De BMW X4 duikt twee maanden na het debuteren van de BMW Concept X4 reeds op als productiemodel.Vlakbij BMW’s Amerikaanse fabriek in Spartanburg, waar de X4 staat zij-aan-zij met de X5 en X6 geproduceerd zal worden, rolde dit zo goed als productierijpe prototype voor de lens van onze fotograaf langs.

/// UPDATE 1 oktober 2013: Nieuwe spyshots toegevoegd waarop de X4 met minder camouflage te zien is. De kenmerkende nieren komen prominenter naar voren, de koplampen meer in het zicht en ook op de voorbumper is de camouflage iets beperkter. Daarnaast zijn flinke vierkante meters camouflage van de zijkant verdwenen. Je ziet ze in de gallery.

Geheimzinnig over de komst van de X4 heeft BMW eigenlijk nooit gedaan. En dat is logisch ook. Met de Range Rover Evoque boekt Land Rover behoorlijk succes en daar wil BMW graag een stokje voor steken. De X4 moet uitkomst bieden. Net als de Evoque vormt de X4 een stijlbreuk en spreekt hij daarmee weer net even een ander publiek aan dan men momenteel met de X3 doet.

Gespierder
Over de X3 gesproken, de X4 zal daarop geheel gebaseerd zijn. Reken op technisch nagenoeg identieke techniek. Het grootste verschil is uiteraard de body. De X4 mag dan eveneens een wielbasis van 2.810 mm hebben, de hoogte is met 35 mm afgenomen terwijl hij in de breedte 34 mm wist te groeien. Net als bij de X6 wordt hij daardoor gespierder, maar neemt de binnenruimte iets af ten opzichte van het model waarop hij gebaseerd is.

Scherpe vouwen
De gespierde look van de Concept X4 zal het productiemodel niet geheel overnemen. Ondanks dat BMW altijd erg goed weet hoe men de juiste plekken moet camoufleren lijken de voor- en achterbumper iets minder aangezet. Door de camouflage heen zien we bovendien de speelse, maar toch scherpe en sportieve vouwen in de deurpanelen.

Motoren BMW X4
Naar verwachting levert BMW de X4 met dezelfde motoren als de X3. Het kan zijn dat de basismotorisering (sDrive18d) komt te vervallen, maar een xDrive20d (184 pk), xDrive30d (258 pk) en xDrive35d (313 pk) staan sowieso op het dieselgamma. Bij de benzinemotoren verwachten we de xDrive20i (184 pk), xDrive28i (245 pk) en xDrive35i (306 pk). Smakelijke M Performance-modellen alsook een X4 M verwachten wij zeker ook.

Spartanburg
BMW zal de X4 zij-aan-zij gaan produceren met de X3, X5 en X6 in het Amerikaanse Spartanburg (South Carolina). De prijzen liggen naar verwachting over de gehele linie iets hoger dan bij de X3. Mocht het instapmodel inderdaad komen te vervallen hou dan rekening met een prijslijst die start bij 57 - 60 mille. Bestellen kan vermoedelijk vanaf eind dit jaar. De productie begint in 2014.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

Tada! Nieuwe BMW X4 heeft gespiekt bij Mercedes GLC Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.