Spyshots

Porsche 911 GT2 steelt de show op de Ring

Veel mooier worden ze niet, wat een gelikte platen van een Porsche-testrijder die zijn handen vol heeft aan de nieuwe 911 GT2. Ja, er rusten meer bekwame elektronische engeltjes op zijn schouder dan ooit tevoren, maar tegelijkertijd weet hij ook dat hij daarmee niet onsterfelijk is verklaard.

De eerste generaties waren net als Russische roulette: je wist dat het zomaar ineens afgelopen kon zijn, maar doordat de adrenaline door je lijf gierde nam je dat voor lief zodra je achter het stuur kroop. Niet voor niets worden de klassieke Porsche 911 GT2’s widowmakers genoemd. Heel wat GT’s zijn er in de vroegere jaren gesneuveld. Nog. Gaandeweg de generaties verloor de GT2 weliswaar zijn wilde haren, maar nooit zijn streken. Onlangs nog sneuvelde er nog één op een recht, maar heuvelachtig stuk van de Nürburgring. De inzittenden liepen gelukkig enkel een enorme deuk in hun ego´s op, maar de gele 911 GT2 kwam er heel wat minder bekaaid van af.

Rond 600 pk
Het is altijd oppassen geblazen in een 911 GT2, en als Porsche die onheilspellende traditie in ere durft te houden ook weer in de nieuwe die komen gaat. Verbeterde stabiliteit- en tractiecontrolesystemen moeten de onrust in de 911-topper sussen zodat hij toegankelijker is voor een groter en breder publiek. Daartegenover staat echter nog altijd een beresterke, achterin geplaatste 3.0 liter zescilinder-boxerturbo die zijn spierballen enkel over de achterwielen laat rollen. Want ook al is de nieuwe GT2 van gebaseerd op de onlangs gepresenteerde 911 Turbo S, de vierwielaandrijving van dat model wordt gedumpt.
Over het daadwerkelijke vermogen durven we nog geen uitspraken te doen. Zeker is dat het meer is dan de 560 pk van zijn donorauto. En dat is eigenlijk nog maar de eerste fase; er volgt ook nog een GT2 RS, de keizer onder de ‘Elfers’. Die staat voor 2015 gepland.

Gerelateerde artikelen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.