Spyshots

Opgefriste Opel Meriva nog niet klaar

De Meriva is nog niet helemaal af om aan het publiek gepresenteerd te worden. Voor de IAA in Frankfurt in september moet Opel’s midi-MPV dat wel zijn, want daar vindt zijn introductie plaats.

Bij de vernieuwde Opel Meriva staat een deel in het teken van een opgefrist front. Daar zullen de bumpers, de grille en mogelijk ook de koplampen in ’t nieuw gestoken zijn. Het lijkt alsof de facelift een milde is, maar dat dachten we ook van de onlangs geïntroduceerde Insignia. Dat model onderging onverwacht een behoorlijke metamorfose.

Nieuwe diesel
Nu Opel klaar is met de ontwikkeling van haar compleet nieuwe aandrijflijnen inclusief transmissies, zal het deze zo snel mogelijk willen uitrollen over haar productassortiment. De Astra, Cascada en Insignia gingen de Meriva al voor in het in ontvangst nemen van de fonkelnieuwe 1.6 CDTI. De 1.7 CDTI zal daarvoor moeten wijken. Opel beschikt ook nog over een nieuwe 1.6 SIDI-turbobenzinemotor, maar met minimaal 170 pk is die voor de Meriva wellicht wat te veel van het goede. De 1.4 Turbo met 140 pk blijft dan de sterkste benzine. En zo oud is die nu ook weer niet. De Astra rijdt er immers ook nog mee rond.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.