Spyshots

Jaguar F-type Coupé oogt al net zo begeerlijk

Hij werd aanvankelijk gepresenteerd als coupé, er volgde een cabriolet. Jaguar is desondanks altijd positief tegenover een F-type Coupé blijven staan en de lancering van dat model laat daarom niet lang meer op zich wachten.

De Jaguar F-type, hoe jong ook, mag nu al een succesverhaal genoemd worden. Mochten de voortvarende verkopen om welke reden ook ineens compleet inzakken, dan heeft de sportauto nu al een onbetaalbare hoeveelheid aan positieve exposure voor Jaguar opgeleverd. Met een andere carrosserievariant is het nieuwtje er wel een beetje van af, maar dat neemt niet weg dat de F-type als coupé minstens zo begerenswaardig is als de convertible. De C-X16 kon immers onmiddellijk rekenen op een grote schare fans zodra deze werd onthuld in 2011.

Decibellen
Sommigen hebben nu eenmaal niets op met cabrio’s, en voor F-type-fanaten is het dan goed nieuws dat er een gesloten uitvoering komt. Misschien is die wel nog mooier doordat het dak bij de coupé vloeiend overgaat in de achterzijde. Het uiteindelijke oordeel laten we liever aan jou over.
Feit is dat de schreeuwende V6, al dan niet voorzien van een compressor, en de brullende V8 net even wat minder plezierig de trommelvliezen kietelen dan bij de open F-type. Echter, gezien het aantal decibellen die de uitlaten kunnen produceren moet je dit vooral opvatten als een nuanceverschilletje.

GT
Hoever de F-type Coupé nog in het verschiet ligt is onzeker. We mikken op een introductie op de IAA in Frankfurt, maar het kan ook zomaar tijdens het volgende maand gehouden Goodwood Festival of Speed zijn. Jaguar heeft belooft dat ons daar iets ‘speciaal’ te wachten staat. We gaan het zien, want in dezelfde adem wordt ook een extreem krachtige (700 pk) versie genoemd, de GT. Als Coupé? Dat zou pas twee vliegen in een klap zijn.

Gerelateerde artikelen

Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR

Fotogalleries
Visueel verlekkeren aan de Jaguar F-type SVR
> Artikel lezen

Graag op Nürburgring-les, maar bloedhekel aan BMW. Bestel een Jag-ringtaxi.

Autonieuws
> Artikel lezen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.