Spyshots

Gefacelifte Ford Focus start testritten

Ford is volop bezig om haar gehele modellengamma te voorzien van de ‘Aston Martin’ grille. En ook de Focus zal daar niet aan ontkomen. De middenklasser is begonnen aan testritten op de openbare weg met achter de camouflage de nieuwe neus.

Als Ford de vernieuwde Focus volgend jaar zal presenteren is het model exact drie jaar op de markt. En we kunnen wel spreken van drie succesvolle jaren. De Focus wist zeker dankzij de 1.0 liter Ecoboost-motor in ons land een enorm verkoopsucces te scoren. En dat succes zal koste wat kost moeten worden doorgezet.

Geen triangel meer
Om de Focus aantrekkelijk te houden zal het model volgend jaar een facelift ondergaan. Daarbij komen de welbekende optische en technische modificaties om de hoek kijken. Meest opvallend zal het nieuwe neusje zijn. Net als bij de gefacelifte Fiesta zal ook de Focus de neus krijgen die men zo uit de stal bij Aston Martin lijkt te hebben gekopieerd. Wij blijven dat jammer vinden, maar goed staat het de modellen van Ford in ieder geval wel. Veel beter dan de voorbumper die Ford momenteel op de Focus monteert. Die is met zijn rechthoekige en triangel-vorm wel erg gewaagd.

Gebruikelijke facelift
Op dit moment is het nog te vroeg om tot in detail in te kunnen gaan op de gefacelifte Focus. Naast de nieuwe neus zullen we uiteraard ook te maken krijgen met minimale modificaties in het interieur , andere achterlichten, een nieuwe achterbumper en wijzigingen in het programma wielen en carrosseriekleuren. Of Ford nog spectaculaire verrassingen in petto heeft zal later moeten blijken.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.