Spyshots

Mercedes-Benz S-klasse Coupé wordt een plaatje

Prachtig is de nieuwe Mercedes S-klasse geworden, althans dat vinden wij. Reikhalzend kijken we dan ook uit naar de coupé-variant. Die wordt namelijk op het oog zowaar nog fraaier.

Nu de S-klasse Coupé wat aan camouflage heeft verloren weten we zeker dat het een zeer gelikte Gran Turismo gaat worden: potig, maar toch ook gracieus en charismatisch. En dan te bedenken dat er ook nog een cabriolet van komt. Het bouwen van grote tweedeurs modellen, dat is Mercedes wel toevertrouwd. Neem de CL-klasse bijvoorbeeld, die mag er ondanks zijn hoge leeftijd ook nog best zijn; een geboren young timer.

Sportieve elementen
Maar goed, terug naar de S-Coupé. Op minder been- en hoofdruimte na, is het interieur daarvan vrijwel identiek aan dat van Mercedes’ nieuwe vlaggenschip. Grootste verschil zal een ander stuurwiel zijn. Eentje met drie spaken waarschijnlijk. De Coupé wordt niet voor niets als de sportieve broer van gepositioneerd. Aan de buitenzijde zie je dat nog het meest. De neus loopt wat spitser en lijkt tevens wat sterker voorover te buigen. Een beetje zoals de CLS dat doet. En de SL. Ook de onmiskenbare ster is verplaatst. Die vind je bij de S-klasse Coupé niet bovenop de motorkap, maar prominent in de grille. 

Ook met V6 
Over de verkrijgbare motoren kunnen we nog niet al te veel zeggen. Houdt Mercedes de traditie in ere, dan lepelt het enkel haar sterkste aandrijflijnen in de S-klasse Coupé. Afgaande op de nieuwe S zijn dit de 455 sterke V8-BiTurbo en de dubbel-geblazen 5.5 liter AMG-V8. De terugkeer van een V12 is onzeker, maar waarschijnlijk. Niet zozeer voor Europa, wel voor florerende automarkten als China en Rusland en natuurlijk het Midden-Oosten. Mercedes zou ook in de weer zijn om te onderzoeken of de S-klasse Coupé met het oog op de gewenste positionering uitgerust kan worden met een V6. Technisch moet dat geen probleem vormen, de vraag is of de trouwe klanten dat ook aankunnen. Tegen het naderen van de IAA in Frankfurt wellicht meer.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.