Spyshots

Toch opvolger voor Renault Koleos

In Nederland mag de Koleos al snel van het toneel zijn verdwenen vanwege teleurstellende verkopen, wereldwijd is het model succesvol genoeg om een opvolger te verdienen. Ergens tussen 2014 en 2015 moet deze klaar zijn.

De onlangs gelanceerde Captur gaat als een sneltrein als we Renault moeten geloven: ‘Nog nooit hebben we een auto gehad met zo’n voortvarende verkoopstart’. Dat biedt natuurlijk perspectief voor de volgende Koleos. Maar er moet dan wel het nodige veranderen aan het model. De bestaande Koleos – die na een korte carrière begin 2010 in Nederland al weer uit de handel werd gehaald – is een SUV, en die zijn uit. Crossovers zijn in. De opvolger wordt dan ook gestileerd naar dat hippe autoconcept.

Terreincapaciteiten
Als tweede inspiratiebron zou de Renault R Space Concept dienen, een kruising tussen een vlot gevormde MPV en eveneens een crossover. Hmmm, drie carrosseriestijlen, dat kan nog interessant worden, ook omdat er wordt bericht dat de Koleos-opvolger terreincapaciteiten meekrijgt. Behalve dat de gefotografeerde mule relatief hoog op zo’n poten staat (maar dat doen crossovers nu eenmaal) vertelt het prototype in een Scénic-jasje ons daar echter nog helemaal niets over. We zullen moeten wachten. Zeker nog tot begin volgend jaar.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto van nieuwe Renault Koleos

Autonieuws
Eerste foto van nieuwe Renault Koleos
> Artikel lezen

Renault Koleos ook als super-de-luxe Initaile Paris

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over Renault Koleos

Autonieuws
Renault Koleos
> Artikel lezen

Renault Koleos vanaf juni te rijden voor € 42.790,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.