Spyshots

BMW 235i niet langer met 6-cilinder?

Zolang er geen opvolger voor de beruchte 1-serie M Coupé is zal de toekomstige 235i het summum zijn onder de compacte, tweedeurs BMW’s. Hier zien we hem zich opperbest vermaken op de Nürburgring. Maar mogelijk zonder zescilinder.

Een gespierd design, grote wielen met daarachter fikse remschijven en natuurlijk twee vuistdikke uitlaatpijpen… dat zijn voornaamste visuele ingrediënten van de BMW 235i, het snelste en heetste model binnen de toekomstige 2-serie-lijn. Tenminste, zolang de onvervalste 1-serie M Coupé geen opvolging heeft. Vrees niet, die komt er heus wel maar is alleen nog niet officieel bevestigd.

Geen 6-cilinder?
Zij die vinden dat een BMW altijd een zescilinder onder de kap moet hebben moeten wel op die nieuwe ‘1M’ wachten. Er wordt namelijk gezegd dat de 2-serie Coupé en Cabriolet niet langer de beschikking krijgen over een zescilinder, dus ook niet de 235i. Viercilinders en een weliswaar potente driecilinder maken naar verluidt het motorenpalet van de 2-serie compleet. Anderzijds is dit enigszins moeilijk te geloven, want niet alleen heeft BMW het plan de 2-serie hoger in de markt te zetten, ook is de vandaga de dag sterkste viercilinder van BMW er eentje met ‘slechts’ 245 pk. De huidige 135i – met zescilinder – geniet 306 pk. Uit marketingtechnisch oogpunt lijkt een zescilinder zodoende juist een noodzaak. We gaan het zien, maar we gaan er vooral op hopen.

Gerelateerde artikelen

Bijgepunte BMW M2 sjeest zichzelf voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.