Spyshots

Heerlijke platen van de gefacelifte BMW M5

Er zijn weinig auto’s waarmee we onze avond beter kunnen ingaan dan met een dieprode M5. Wat een heerlijke combinatie is dat toch! Afijn, net als de gewone 5-serie haalt ook BMW’s super-sedan een frisse neus.

UPDATE 26 april 2013: Diverse bronnen melden dat de opgewaardeerde BMW M5 wel degelijk meer vermogen ontvangt, en dit zou onderdeel zijn van het zogenaamde Competition Package. Hieronder meer informatie.

Na drieënhalf jaar vindt BMW dat de 5-serie wel een facelift kan gebruiken. Verwacht wordt dat de vernieuwingen officieel worden vrijgegeven tijdens de IAA in Frankfurt in september. En mogelijk staat daar ook de opgewaardeerde M5. Het testen met prototypes is zoals je kan zien inmiddels gestart, maar verwacht, gezien de summiere camouflage, geen schokkende wijzigingen.
Sterker nog, de veranderingen zullen waarschijnlijk nog moeilijker op te merken zijn dan bij de gewone 5-serie-modellen. Het lijkt erop dat enkel de lichtunits een update krijgen en wellicht het bovenste gedeelte van de frontspoiler. Dromen over meer vermogen kan altijd, maar we vrezen dat het bij dromen blijft. En ach, met de 560 pk en 680 Nm van nu is het al bijzonder lekker opschieten dus waar hebben we het over.

Competition Package
Bij de gewone M5 blijft het bij 560 pk en 680 Nm. Wie meer vermogen wenst kan echter straks opteren voor het optionele Competition Package. Dat sportpakket zou volgens de laatste berichten goed zijn voor een additionele 15 pk. Ook de onafgeveerde massa wordt niet ontzien met een anders afgestelde, waarschijnlijk straffere ophanging en exclusieve 20 inch wielen. Verder is de M5 met Competition Pack naar verluidt uitgerust met een aangepast M Dynamic Mode, keramische remschrijven, een speciaal M-sportstuur en een sportuitlaatsysteem met zwartchromen eindpijpen.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW pakt primeur met draadloos opladen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.