Spyshots

BMW i8 wordt gefinetuned

BMW lijkt bezig te zijn met de laatsten puntjes van de i8, die desondanks nog steeds volledig gecamoufleerd voor onze camera verscheen op de Nürburgring. Ook de geruchten omtrent een rigoureuze technische verandering wakkeren sterker aan rond de eerste hybride sportauto van de Duitsers.

De BMW i8 nadert zijn productiestadium en zodoende voeren de Duitse ingenieurs op de Nürburgring de laatste tests uit onder extreme omstandigheden. BMW probeert hier naast de betrouwbaarheid ook de sportiviteit van de i8 naar een hoog niveau te stuwen. Juist daar heeft het merk immers een naam hoog te houden. Opvallend is dat de auto nog steeds volledig ingepakt is en er nog niets van het design prijsgegeven wordt. Duidelijk is in ieder geval wel dat het gewaagde uiterlijk van het studiemodel zijn scherpe randjes zal verliezen. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de ´reguliere´ vleugeldeuren die de grotendeels glazen varianten vervangen.

Bloter kontje
De i8 laat overigens wel iets meer van zijn achterste zien op de Nürburgring. De neppe achterlichten die we eind vorig jaar nog in het hoge noorden zagen zijn inmiddels verdwenen en de originele verlichting heeft zijn intrede gemaakt. De rest van de opvallende smurf-blauwe camouflage doet echter zijn uiterste best om niet teveel van het nieuwe design kenbaar te maken. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

Turbo, turbo!
Ook omtrent de techniek blijven er vraagtekens. De oorspronkelijk dieselmotor maakt waarschijnlijk plaats voor een geblazen viercilinder benzinekrachtbron die samen zal werken met het hybride systeem. Wellicht dat de auto daardoor nog iets krachtiger wordt dan de aangekondigde 354 pk en 540 Nm, maar of het tevens een positief effect op de verbruikscijfers heeft verwachten wij niet.

Gerelateerde artikelen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Langverwachte BMW i8 Spyder op weg naar 2018

Spyshots
BMW i8 Spyder
> Artikel lezen

Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8

Autonieuws
Dat werd tijd: BMW i8 Roadster en vernieuwde i8
> Artikel lezen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs

Autonieuws
Kunst op wielen: BMW i3 & i8 van Garage Italia Customs
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.