Spyshots

Met de haren in de wind: BMW 4-serie Cabrio

Onze fotograaf heeft de eerste foto’s van een onthoofde BMW 4-serie Cabrio kunnen schieten. En deze geven net weer wat nieuwe inzichten ten opzichte van eerdere kiekjes.

Nu de 4-serie Cabrio zijn dak heeft neergestreken lijkt hij nog meer dan we dachten op een kleinere 6-serie Cabriolet. Grootste verschil tussenbeide, op de prijs en de positionering na, is de dakconstructie. Waar de open 6-serie en zijn grootste concurrenten, de Audi A5 en Mercedes E-klasse Cabriolet, zijn bedeeld met een stoffen overkapping, doet de 4-serie Cabriolet het, net als zijn voorganger, met een stalen klapdak.

Naden
De huidige 3-serie Cabriolet krijgt, in gesloten toestand, nog wel eens kritiek op de grote, zwarte naden tussen de verschillende dakpanelen die vooral goed zichtbaar zijn als de carrosserie niet in een donkere kleur (blauw, zwart) is gespoten. Hopelijk - en dat mogen we ook verwachten van een merk als BMW - is dit bij de 4-serie Cabriolet beter verzorgd, en sluit ook het design van het klapdak iets fraaier aan op de vloeiende daklijn van een coupé. Lukt BMW ook dit voor elkaar te boksen, dan zal je ons niet gauw horen mopperen.

Wanneer BMW precies de 4-serie Coupé en Cabriolet gaat introduceren is nog steeds onduidelijk. Maar misschien weten we volgende week al meer op de New York Auto Show.

Gerelateerde artikelen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Competition Package maakt BMW M3 en M4 sneller

Autonieuws
BMW Competition Package M3 en M4
> Artikel lezen

Alpina B3/B4 S BiTurbo sjezen M3/M4 voorbij

Autonieuws
> Artikel lezen

Verfijningen voor complete BMW 4-serie

Autonieuws
Verfijningen voor complete BMW houdt 4-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.