Spyshots

Nieuwe Land Rover Freelander begin 2015

Nu we gewend zijn aan de Evoque en de nieuwe Range Rover steeds meer in het straatbeeld te zien is, begint de al weer 6 jaar oude Freelander, ondanks meerdere opfrismomenten, toch wel wat gedateerd te raken. Daarom heeft Land Rover de ontwikkeling van een gloednieuwe Freelander in gang gezet. Begin 2015 moet hij klaar zijn.

Dat de nieuwe Land Rover Freelander als mule (in de gedaante van de 5-deurs Evoque) in het koude Scandinavië rondrijdt voor allerlei grondige testwerkzaamheden wil niet zeggen dat de ontwikkeling van het model zich nog in een vroeg stadium bevindt. Tweederde van de totale ontwikkelingstijd zit er al op, met een introductiedatum ergens in de staart van 2014. De daadwerkelijke marktlancering zal plaatsvinden in de eerste maanden van 2015.

7-zitter
Momenteel hebben de Freelander en de Evoque exact dezelfde wielbasis (2,66 meter), maar vanaf de nieuwe generatie zal de Freelander zijn voorsprong weer vergroten. Volgens de laatste berichten heeft Land Rover de mogelijkheid gecreëerd om van de nieuwe Freelander een 7-zitter te maken. Voor wie de twee extra achterstoelen niet zozeer nodig zijn blijft een 5-zitter verkrijgbaar. Ook wordt er gesproken over een compacte carrosserievariant van de Freelander, maar dat is slechts nog een gerucht.

Lichter
Niet geheel verrassend zal de nieuwe Freelander technisch sterk gebaseerd zijn op de Evoque, inclusief de geleverde motoren en een aandrijflijn met zowel een krachtverdeling louter via de voorwielen als alle vier de wielen. En omdat de Freelander van binnen en buiten zal groeien gaat Land Rover meer aluminium toepassen om het drooggewicht van de auto acceptabel te houden. Dit ook met het oog op het brandstofverbruik.

Gerelateerde artikelen

Jij, Land Rover en een hutje op de hei

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Volledige prijslijst Land Rover Discovery Sport

Autonieuws
Land Rover heeft prijslijst Discovery Sport klaar
> Artikel lezen

Land Rover Discovery Sport met schizofrenie

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijs Land Rover Discovery Sport bekend

Autonieuws
Vanafprijs Land Rover Discovery Sport bekend
> Artikel lezen

Op vakantie? Grijp de Land Rover Discovery Sport voor maximaal avontuur

Autonieuws
Op vakantie? Grijp de Land Rover Discovery Sport voor maximaal avontuur
> Artikel lezen

Wil jij alles weten over de Land Rover Discovery Sport?

Autonieuws
Meer over de Land Rover Discovery Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.