Spyshots

Mercedes S-klasse Coupé pikt laatste wintertests mee

Mercedes-Benz grijpt de kans om nog een staartje van het wintertestseizoen 2012-2013 mee te pikken voor de S-klasse Coupé. De coupé zal vermoedelijk de CL opvolgen maar is voorlopig nog niet productierijp. Het allereerste prototype wisten we immers kort geleden pas te betrappen en dat betekent dat we nog minimaal anderhalf jaar verder zijn voordat we een echt goede indruk hebben.

Om een meer gespierde bilpartij te kweken ten opzichte van de CL heeft Mercedes-Benz de S-klasse Coupé duidelijk afgetraind. De gracieuze S-klasse moet sportiever overkomen dan zijn voorganger, al draait het bij deze coupé natuurlijk om een weelderige verplaatsing van A naar B. We verwachten dat de wat sportievere S-klasse een jaar na de conventionele vierdeurs op de markt zal komen. Aangezien de sedan gepland staat om dit jaar gepresenteerd te worden moeten we rekening houden met een debuut eind 2014.

Zomer en winter
Omdat Mercedes nog ongeveer anderhalf jaar heeft om de coupé tot het uiterste aan testen te onderwerpen zullen deze spyshots zeker niet de laatsten zijn, daar kennen we Mercedes inmiddels goed genoeg voor. In de zomer zal de auto onderworpen worden aan extreme temperaturen in de Amerikaanse woestijngebieden, staan er nog talloze hogesnelheidstesten op het programma en zal de duurzaamheid gegarandeerd moeten worden door talloze kilometers over de Autobahn en door de Zuid-Europese berggebieden. En ondertussen zal de camouflage steeds verder afslanken om een steeds beter beeld van het model te krijgen. De S-klasse Coupé geeft daarmee nu de aftrap om onze rubriek spyshots met regelmaat te gaan sieren.

Gerelateerde artikelen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory S 63 AMG Coupé moet gelimiteerd worden op 1.300 Nm

Tuning & styling
Mansory S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

LaFerrari's pesten met Brabus 850 6.0 BiTurbo Coupé

Tuning & styling
Brabus 850 6.0 Biturbo Coupé
> Artikel lezen

Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz S 63 AMG Coupé
> Artikel lezen

Deze Mercedes S-Coupé doet geheimzinnig

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.