Spyshots

Volkswagen Golf Variant bijna helemaal uitgekleed

Onze spionagefotograaf wist nieuwe beelden van de eerstvolgende telg in de Golf-familie te maken. Nagenoeg de gehele hatchback-serie is al aan bod geweest, dus is het nu de hoogste tijd voor de onthulling van de grootst mogelijke variant van de ‘volksauto’.

Waar het om gaat is de achterzijde. En laat Volkswagen ons daar nu net nog een beetje om de tuin proberen te leiden. De lichtunits zijn erop geplakt en precies in die vorm dat ze lijken op de oude Golf Variant. Ach, wij weten wel beter. En waar gaat het nog om: dit is gewoon de Golf Variant, in vol ornaat.

Ruimte
De foto’s in acht genomen, en het feit dat de hatchback ook gegroeid is, lijkt ons de nieuwe Golf Variant een grote jongen te gaan worden. En met de details die al eerder bekend gemaakt werden, kunnen we dat nu onderschrijven. Het standaard bagagevolume bedraagt een riante 605 liter. Als de achterbank en de voorstoel naar beneden geklapt zijn groeit dit tot een forse 1.665 liter. Een geheel vlakke laadvloer is niet aan de orde, helaas.

Motoren
Het verkrijgbare motorengamma zal exact overeenkomen met dat van de vijfdeurs versie. Dat betekent de 1.2 TSI met 85 pk als instapper, gevolgd door de 105 pk sterke versie. Vervolgens is er de 1.4 TSI met 140 pk en cilinderuitschakeling, en dat is ook meteen de topper bij de benzinemodellen. Dieselen zal kunnen met de 1.6 en 2.0 TDI met respectievelijk 105 en 150 pk. Een handgeschakelde versnellingbak zal standaard zijn, een DSG-automaat is optioneel.

Wanneer de Golf Variant officieel onthuld wordt is niet helemaal duidelijk. Wel weten we dat de Variant in augustus van dit jaar bij de dealer zal staan. Een debuut in Genève zou heel logisch zijn...

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt

Autonieuws
Gefacelifte Volkswagen Golf heeft meer om het lijf dan je denkt
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTD ook als ruime Variant

Autonieuws
Golf GTD koppelt comfort aan sportiviteit
> Artikel lezen

Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf

Autonieuws
Dit kost de vernieuwde Volkswagen Golf
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Veel blingbling op Volkswagen's GTI-feestje in Wörthersee

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.