Spyshots

Opgewaardeerde Opel Meriva onderweg

Dit jaar viert de huidige generatie van de Opel Meriva zijn derde verjaardag. In de autowereld is dit vaak een teken dat een vernieuwing op komst is en dat is ook het geval voor de Duitse MPV. Tenminste dat bewijzen deze winterse spionagebeelden.

De komst van de huidige generatie in 2010 gaf de Meriva een flinke boost. Het model verdubbelde haar verkoopcijfers in het overgangsjaar en pluste tevens in 2011 met bijna 10% ondanks een dalende markt. Afgelopen jaar zag de Nederlandse importeur de aantallen echter inzakken. Ongetwijfeld zit de crisis Opel dwars, maar ook de sterke concurrentie in de vorm van de Ford B-Max en Kia Venga, alsmede de interne concurrentie van de Mokka, zullen niet bevorderlijk zijn voor de verkopen. Een facelift lijkt dan ook meer dan welkom.

2013/2014
Aan het slimme concept van de Meriva zal Opel uiteraard niet tornen. Dit betekent dat de suicide-deuren ook op de vernieuwde MPV aanwezig zijn. Andere onderdelen van het exterieur ontvangen echter wel herziende vormgeving, zoals de nog ferm ingepakte koplampen. Tevens verwachten we een nieuwe grille en een gewijzigde voorbumper die het model designtechnisch meer richting de vernieuwde Astra zullen brengen. Of Opel het interieur eveneens op de schop gaat durven we nog niet te zeggen. Dat geldt ook voor de komst van technische wijzigingen aan de Meriva. Tegen het einde van het jaar verwachten we meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.