Spyshots

Alfa Romeo 4C is er klaar voor!

Over enkele weken zullen op de Alfa-stand in Genève alle spotlights gericht zijn op de 4C. De bloedmooie sportcoupé staat al twee jaar op ons netvlies gebrand en ondanks dat Alfa officieel heeft laten weten het model in productie te nemen zijn we lange tijd bang geweest dat het er niet van komen zou. Nou, dat komt het gelukkig wel. En al snel.

Zoals gezegd vormt de Autosalon van Genève 2013 het podium waarop de 4C zijn werelddebuut beleeft. Geen onbekende plek voor Alfa´s nieuwe sportcoupé. Twee jaar geleden debuteerde er immers de 4C Concept. Die werd met open armen ontvangen en wist de begeerlijkheid van Alfa Romeo flink te stimuleren. We zijn dan ook enorm blij dat Alfa Romeo trouw is gebleven aan de 4C Concept en slechts op detailniveau het lijnenspel heeft moeten wijzigen om tot dit productiemodel te komen.

Lichtgewicht materialen
Het prototype zoals we dat in het warme zuiden van Italië betrapten mag dan nog behoorlijk grondig zijn gecamoufleerd, er blijft weinig aan het toeval over. Iets dat eveneens geldt voor de techniek. Die is namelijk zonder meer uniek te noemen. De 4C wordt gebouwd op een chassis vervaardigd van carbon en plastic materialen, is voorzien van aluminium subframes en de body is eveneens opgetrokken uit moderne kunststoffen. Dat alles om een gewicht van rond de 1.000 kg te kunnen garanderen. Niet zo laag als de 850 kg van de conceptcar, maar nog altijd zo licht dat de 4C daarmee in het vaarwater van bijvoorbeeld Lotus komt te zitten. Klinkt bijna te mooi om waar te zijn hè? Nou, zeker als je je bedenkt dat Alfa Romeo rept over een prijskaartje van rond de 45 mille, exclusief belastingen welteverstaan.

Middenmotor
Voor de aandrijving zal de 1.8 liter turbomotor - zoals deze ook in de Giulietta QV te vinden is - garant staan. Die levert volgens Alfa ´meer dan 200 pk´, maar er wordt zelfs al gesproken over een vermogen van rond de 300 pk! De motor wordt net voor de achterwielen gemonteerd en brengt zijn vermogen uiteraard op die dichtstbijzijnde wielen over. Het viercilinder turboblok, gekoppeld aan de DCT-tranmissie met dubbele koppeling, moet er zodoende voor zorgen dat de Alfa 4C in minder dan 5 seconden naar 100 km/h sprint en gemakkelijk de 250 km/h moet kunnen aantikken.

Productie bij Maserati
Na zijn debuut op de Autosalon van Genève zal Alfa Romeo de productie van de auto opstarten in de fabriek van Maserati in Modena. Dit soort modellen vergen immers een heel andere aanpak dan de serieproductie waaraan Alfa gewend is. Op jaarbasis zullen dan ook slechts 2.500 exemplaren worden geproduceerd. En die zullen naar ons idee gretig aftrek vinden.

Gerelateerde artikelen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

Tuning & styling
Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8
> Artikel lezen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.