Spyshots

Primeur: eerste spyshots Audi A3 Cabriolet

Geheel tegen de trend in krijgt de kakelverse Audi A3 Cabriolet opnieuw een stoffen kap. Dat blijkt uit de allereerste spyshots die we ontvingen uit het hoge Noorden. Maar dat is niet het enige interessante feit aan de nieuwe dakloze A3.

Tevens een noviteit voor de A3 Cabriolet is dat de nieuwe generatie gebaseerd wordt op de binnenkort te presenteren A3 sedan en niet op de hatchback zoals de eerste generatie. Dankzij deze beslissing zal het nieuwe model fors dynamischer ogen en kan het de concurrentie tegen de volgende generatie BMW 1-serie Cabriolet, straks 2-serie Cabriolet genaamd, gelijkwaardig opnemen. Het uiterlijk zal door deze ingreep ook meer weg hebben van een compacte A5 Cabriolet en dat klinkt ons veelbelovend in de oren!

Motorengamma

De A3 Cabriolet staat net als zijn reguliere broertje op het MQB-platform waar tevens de Volkswagen Golf, Seat Leon en Skoda Octavia op rusten. Het motorenaanbod laat zich zodoende ook gemakkelijk raden. Dit zal bij de benzinemotoren vermoedelijk uiteenlopen van 140 pk voor de 1.4 TFSI tot ongeveer 220 pk voor de 2.0 TFSI. Kies je voor een diesel dan krijg je waarschijnlijk de keuze uit een 150 of 184 pk sterke 2.0 TDI. Alle modellen worden standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar een automaat (S tronic) is optioneel verkrijgbaar.

S3 & RS3 Cabriolet
Naast de reguliere modellen zal Audi deze generatie naar alle waarschijnlijkheid ook als S- en RS-uitvoering uitbrengen. Reken op een sportief uitgedost uiterlijk met uitgeklopte wielkasten, grote koelgleuven in de voorbumper en respectievelijk vier en twee uitlaten in de achterbumper. Verantwoordelijk voor de flitsende prestaties in de S3 Cabriolet is een 300 pk sterke 2.0 TFSI-krachtbron die de dakloze Duitser in iets meer dan vijf seconden naar de honderd stuwt. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Dat geldt eveneens voor de RS3 die waarschijnlijk dezelfde heerlijke vijfcilinder als de voorgaande RS3 had krijgt. We gaan er echter wel van uit dat de heren uit Ingolstadt de krachtbron nog even onder de loep nemen en met meer dan 350 pk op de proppen komen. Smullen!

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi A3 is World Car of the Year 2014

Autonieuws
Audi A3 is World Car of the Year 2014
> Artikel lezen

Ook Audi A3 Cabriolet haalt een frisse neus

Spyshots
Ook Audi A3 Cabriolet haalt een frisse neus
> Artikel lezen

Fantaseren over de Audi RS 3 Cabriolet

Autonieuws
Audi RS3 Cabriolet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.