Spyshots

Sneeuwschuiven met BMW M3 Sedan

Nu BMW de tweedeurs 3-serie als 4-serie heeft gepresenteerd, is het even slikken dat de snelste versie daarvan als M4 door het leven zal gaan. Maar gelukkig hebben we vierdeurs carrosserievariant nog, en die krijgt gewoon M3 opgeplakt.

Laat de fanatieke fans het niet horen, maar eigenlijk vinden wij de vierdeurs M3 Sedan lekkerder smoelen dan de coupé. Deze carrosserievariant van de M3, die BMW eerder aanbod tijdens de vroegere E36- en de E90-generatie, heeft andere proporties, is meer gedrongen en oogt daardoor nog gespierder dan de coupé. Maar je ziet hem zelden; 95% van de M3-kopers verkiest de – historisch verantwoorde – tweedeurs. Of BMW de nieuwe generatie wederom als sedan zou aanbieden als de M3-naam daarmee niet verloren zou gaan, betwijfelen we, maar wij zijn er maar wat blij mee dat hij komt. Want hoe meer M-modellen, hoe beter!

Toch 6-in-lijn?
Triturbo, klinkt lekker niet?! Want jawel, de nieuwe M3 Sedan krijgt de beschikking over drie turbochargers. Daarvoor heeft hij wel twee cilinders moeten inleveren, maar dat mag de pret niet drukken. De 3.3 liter grote nieuwe zescilinder is sterker dan de bestaande 4.4 liter V8 zonder kunstmatige ademhaling. Dan nog even over de motorlay-out, daarover is enige onduidelijkheid gaande. Volgens de laatste berichten krijgt de nieuwe M3 uiteindelijk toch een zes-in-lijn-motor terwijl eerder werd gesproken over een V6. Spannend, spannend.

Begin 2014
De kans is groot dat BMW de nieuwe M3 Sedan medio september introduceert op de IAA in Frankfurt. Als concept. Het productiemodel volgt enige tijd later zodat de marktlancering alsnog in het eerste kwartaal van volgend jaar kan plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.