Spyshots

Nieuwe Skoda Octavia Combi vrijwel naakt

Hoewel de nieuwe Skoda Octavia Combi op het punt staat om onthuld te worden, wilden we je deze foto’s niet onthouden. Simpelweg omdat dit prototype vrijwel zonder camouflage rondrijdt. Een wasbeurt zou overigens wel welkom zijn.

Skoda gaat de nieuwe Octavia Combi voorstellen op de Autosalon van Genève, begin maart. Een maand later staat hij al bij de dealers. Kortom, het model is zo goed als klaar en het is slechts een kwestie van weken dat de eerste officiële informatie en foto’s ons bereiken. Maar met deze kersverse spyshots lopen we daar graag iets op vooruit.

Hoe groot?
De nieuwe Octavia is er reeds als vijfdeurs hatchback en daar hebben we vorige week al mee kunnen rijden. Onze conclusie in een zin: een op Duitse wijze gebouwde lel van een auto die dat in het interieur vertaalt naar een riante binnenruimte waar plek is voor vier, misschien wel vijf uit de kluiten gewassen kerels en een gigantische bagageruimte. Aangaande de Combi plaatsen we eigenlijk nog maar één vraagteken: Hoe groot moet het (totale) laadvolume van de nieuwe Octavia-station wel niet zijn?

Motoren

Technisch is de Combi krek eender aan de vijfdeurs Octavia, zo ook het motorenaanbod. Instappen doe je met de 1.2 liter TSI met 105 pk, gevolgd door de 1.4 met 122 pk of 140 pk. De sterkste benzinemotor is de 1.8 TSI met 180 pk. Althans, totdat de Combi RS er is. Dieselen zal kunnen met de 1.6 TDI variërend van 90 tot 110 pk. Vooral die laatste is interessant want dat is de extra spaarzame Greenline-uitvoering die als hatchback met een beetje goede wil van de fabriek in aanmerking komt voor 14% bijtelling. Of dat ook gaat lukken met de Combi is afwachten. Het zal wel moeilijker worden vanwege het extra plaatwerk van de stationwagen. Topper bij de diesels is de 2.0 liter TDI met 150 pk.

Al voor 95% weten of de nieuwe Skoda Octavia Combi gaat bevallen? Lees dan onze rijimpressie met de vijfdeurs hatchback.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Klassieke facelift voor Skoda Octavia

Autonieuws
Klassieke facelift voor Skoda Octavia
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

MTM Skoda Octavia RS knalt door de 300 pk

Tuning & styling
MTM brengt Skoda Octavia vRS boven de 300 pk
> Artikel lezen

Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA

Autonieuws
Speciale ‘Tour de France’ actiemodellen bij ŠKODA
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.