Spyshots

Onverwacht vroeg: facelift Volvo S60

Dit najaar zal de Volvo S60 een facelift ondergaan. De auto is dan net drie jaar op de markt en krijgt daarmee - zeker volgens Volvo-begrippen - relatief vroeg een facelift. Het meest opmerkelijke is dat de facelift vrij ingrijpend zal zijn.

Eind vorig jaar liet Volvo’s marketingbaas Doug Speck al weten dat er dit jaar een ‘ingrijpende facelift’ zou komen voor de S60 én de S80. En dat wordt dankzij onze spionagefotograaf in het ijskoude noorden van Zweden bevestigd. Deze spyshots tonen namelijk een S60 waarvan het front geheel is ingepakt. Daardoor is de stijl nog niet zichtbaar, maar kunnen we op basis van de nog verse V40 al wel een inschatting maken. Volvo trekt het front vermoedelijk strak en slaat de minimalistische weg verder in.

2020
De facelift voor de S60 heeft uiteraard als doel om het model opnieuw onder de aandacht te brengen en zeker ook de Amerikaanse markt verder te veroveren. Volvo wil in 2020 minimaal 800.000 auto’s gaan afzetten en heeft daarvoor nieuwe en vernieuwde modellen nodig. Naast de nieuwe V40 en de op stapel staande facelift voor de S60/V60 en S80 staat er volgend jaar ook een volledig nieuwe XC90 klaar. En dat werd tijd ook. Het model is inmiddels twaalf jaar op de markt en sluit totaal niet meer aan bij wat we hedendaags van Volvo gewend zijn.

V60
Zoals het nu lijkt staat de gefacelifte S60 als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt, uiteraard vergezeld door de vernieuwde V60.

Gerelateerde artikelen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.