Spyshots

BMW 1-serie GT

BMW 1-serie GT duikt weer op

Het is enige tijd stil geweest rond de BMW 1-serie GT, maar nu duikt de tegenhanger van de Mercedes B-klasse en Volkswagen Golf Plus dan toch weer op. De Autosalon van Genève zou wel eens het debuterende showdecor van de auto kunnen zijn.

BMW 1-serie GT duikt weer op
Wil BMW voorkomen dat de B-klasse een niet al te grote voorsprong neemt, dan moet het toch echt binnenkort de 1-serie GT introduceren. De compacte MPV van Mercedes-Benz is immers al sinds oktober 2011 op de markt en wint sindsdien aan populariteit. Ook de gloednieuwe Volkswagen Golf Plus – doorgaans goed voor zo’n 15% van de totale Golf-verkopen – is in aantocht. BMW kan hem eind dit jaar verwachten. En dan is er nog de Audi A2, al werd bekend dat dat model op de tocht staat.

Concept Active Tourer
Het camouflageteam van BMW doet nog steeds moeite om de lijnen van de 1-serie GT verborgen te houden, maar dat is feitelijk vergeefse moeite. Tijdens de Autosalon van Parijs vorig jaar toonde het Beierse merk immers de Concept Active Tourer, een zeer realistische voorbode van de 1-serie GT met (buiten)maten die vrijwel gelijk zijn aan de B-klasse.
Bijzondere kenmerken van Active Tourer zijn het handige Travel & Comfort-systeem, een verticale klikrail in de rugleuning van de voorstoelen, bedoeld voor klaptafeltje of bijvoorbeeld als houder voor een tablet. Ook nog vrij uniek is het grote glazen dak dat na een druk op de knop te verduisteren is. Een snufje dat we voor het eerst zagen op de Mercedes SLK. Of de 1-serie GT deze noviteiten ook krijgt is niet bekend, maar wel waarschijnlijk.

3-cilinder en FWD

De 1-serie GT staat op een gloednieuw platform en zal de eerste moderne BMW zijn met voorwielaandrijving. Ook een primeur is dat een 3-cilinder onderdeel van het motorpalet zal maken. Toch is de nieuwe motor met een totale inhoud van 1.5 liter niet opvallend klein. Een turbo moet voor extra vermogen zorgen, waardoor het blok tot wel 180 pk sterk kan zijn.

Voor 2014
Afhankelijk van het introductiemoment staat de nieuwe BMW 1-serie GT medio of eind dit jaar bij de dealers. Een marktlancering voor 2014 is vrijwel zeker.
Redactie
Door Redactie
BMW 1-serie GT duikt weer op
BMW 1-serie GT duikt weer op
BMW 1-serie GT duikt weer op
BMW 1-serie GT duikt weer op

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers