Spyshots

Beste spyshots Porsche Macan tot dusver

Het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe Porsches mogen verwelkomen, de belangrijkste moet echter nog komen: de Macan. Deze ‘baby-Cayenne’ moet de hardloper zijn die Porsche de gewenste jaarafzet van 200.000 auto’s gaat leveren.

We hebben al veel geschreven over de Macan, zoals het feit dat het model op het platform van de Audi Q5 staat en de eerste Porsche is met een viercilindermotor sinds de 968 (1992 - 1995). Vrees niet, de Macan komt er ook met zescilindermotoren, al zijn deze niet van het befaamde boxer-principe. Op een V8 hoef je niet te rekenen, zelfs niet voor de Turbo-modellen. Uit de dubbel geblazen 3.6 liter V6 haalt Porsche al voldoende vermogen (tussen 350 - 400 pk) om de Macan flinke stappen te kunnen laten zetten.

Cayenne
Al jaren is de Cayenne veruit de best verkochte Porsche, maar met de komst van de Macan kan daar wel eens verandering in komen. De meesten kopen de Cayenne hoofdzakelijk vanwege zijn voorkomen, comfort en praktische bruikbaarheid. Vereisten die de Macan ook invult, maar dan tegen een lagere prijs zonder direct in te leveren op aanzien en kwaliteit. Verwacht echter nog altijd geen koopje; de vanafprijs van de Macan zal zeker rond de 70 mille bedragen en met de hoge meerprijzen die Porsche voor opties rekent stuift de aanschafprijs al gauw richting de euroton.

IAA Frankfurt
Met de IAA in Frankfurt in het zicht is het vrijwel zeker dat Porsche daar officieel de Macan zal presenteren. En wie meteen een bestelling plaatst zal nog dit jaar de eerste meters in de auto kunnen maken.

Gerelateerde artikelen

Nagelnieuwe Porsche Macan kopen voor 17 mille?

Autonieuws
> Artikel lezen

5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen

Autonieuws
5 kleurrijke Porsches Macan herdenken Le Mans-successen
> Artikel lezen

Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Autonieuws
> Artikel lezen

Zou jij 160 mille voor deze Porsche Macan betalen?

Autonieuws
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.