Spyshots

Nieuwe Peugeot 308 duikt de kou in

Het komende jaar zal men zich bij Peugeot volop klaar maken voor de presentatie van de nieuwe 308. Het model zal zich sterker dan ooit in de strijd moeten gaan mengen met zijn aartsrivalen. Om hem klaar te stomen is Peugeot momenteel in het ijskoude Scandinavië voor wintertesten.

Feitelijk is het rond de nieuwe 308 nog opvallend stil. Slechts één keer eerder kwamen we de auto geheel gecamoufleerd tegen en dat is alweer een half jaar geleden. Destijds reed Peugeot met de nieuweling door het zuiden van Frankrijk waar het op dat moment rond de 30 graden was. Ditmaal zijn de Fransen neergestreken in het ijskoude noorden van Scandinavië waar de temperatuur op extreem koude dagen eveneens rond de 30 graden schommelt, maar dan in de min. En dat moet de techniek allemaal aankunnen.

Zuinige motoren
Over de 308 is nog heel weinig bekend. Natuurlijk kunnen we er vanuit gaan dat Peugeot de laatste generatie benzine- en dieselmotoren zal gaan leveren, vermoedelijk ook de nieuwe 3-cilinder, en daarmee hopelijk de 308 ook weer in het segment van 20% bijtelling kan krijgen. Dat is de huidige 308 in ons land immers funest geworden. In het meest gunstige geval gaat Peugeot zelfs zo ver dat er 14% op de voorruit geplakt kan worden, dat doen Renault, Volkswagen en Ford tenslotte ook.

Camouflage
Het duurt nog wel even voordat we meer van het model gaan zien, zijn debuut staat immers pas voor de Autosalon van Genève 2014 gepland. Peugeot houdt haar modellen bovendien altijd goed gecamoufleerd. In het afgelopen half jaar heeft het prototype zoals hier op de foto´s te zien is dan ook niets aan camouflage verloren. Sterker nog, er is meer bijgekomen. Overigens blijft hij 308 heten, zo lijkt het nu. Peugeot maakte vorig jaar bekend een nieuwe strategie te gaan hanteren voor haar modelnamen en daaruit blijkt dat de 308 gewoon 308 blijft.

Gerelateerde artikelen

Peugeot-topmannen verlekkeren zich aan 308 R HYbrid

Autonieuws
Peugeot 308R HYbrid
> Artikel lezen

Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie

Autonieuws
Peugeot 308 GTi: 270 pk's en two-tone carrosserie
> Artikel lezen

Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?

Autonieuws
Rijdt de nieuwe Peugeot 308 GTi al?
> Artikel lezen

Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen

Autonieuws
Peugeot 308 R HYbrid; de leeuw op anabolen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.