Spyshots

BMW X5 verliest snel camouflage

We zijn nog geen drie maanden verder sinds de laatste spyshots en de nieuwe BMW X5 heeft ondertussen de helft van zijn psychedelische camouflage verloren. Eindelijk krijgen we daardoor beter zicht op wat komen gaat.

Dat de X5 groeit om afstand te behouden met de X3 is een zekerheid. Een andere reden hiervan is het straks optioneel kunnen verkopen van een derde zitzij, een gewild accessoire in Amerika, één van de belangrijkste markten voor BMW’s grootste. Hij wordt er nota bene geproduceerd.

Zachtaardiger

Waar we tot dusver nog (te) weinig van meekregen is welke kant het exterieurdesign opgaat. Met het afvallen van grote lappen camouflage is dat nu verleden tijd. De nieuwe X5 bevat nog steeds veel misleidende stickervellen, maar een getraind oog zal goed kunnen zien dat het front richting dat van de nieuwste generatie BMW’s gaat zoals de 3- en de 6-serie. De fabrikant is zelfs zo aardig de exacte contouren in de motorkap met tape kenbaar te maken.
Ondanks deze gespierde vouwlijnen zal de nieuwe X5 een stukje zachtaardiger op het netvlies branden. Dat komt zoal door de meer geknepen koplampunits en het scherpere, meer voorover gebogen front (goed te zien op foto 3). BMW paste deze designtrucs al eerder toe bij de X3. Ook dat model is minder pretentieus dan zijn voorganger.

De nieuwe BMW X5 wordt waarschijnlijk gepresenteerd tijdens de IAA Frankfurt in september 2013.

Gerelateerde artikelen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X7 heeft Bentley Bentayga in 't vizier

Autonieuws
BMW X7
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

G-Power X5 M zet Urus voor schut

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.