Spyshots

Verrassing! Nieuwe Maserati Ghibli rijdt al

Slechts enkele maanden geleden maakte Maserati de naam van hun op stapel staande model onder de Quattroporte bekend. We hadden echter niet verwacht dat deze Ghibli geheten vierdeurs sportsedan zich al in een relatief vergevorderd stadium bevindt. Verrassing!

Maserati wil in 2015 naar een jaarproductie van 50.000 auto’s toe en om daar te geraken heeft het nieuwe modellen nodig. Met enkel de bestaande, nieuwe Quattroporte en twee modellen die al geruime tijd op de markt zijn (GranTurismo, GranCabrio) gaat ze dat niet lukken. Dit wisten we eigenlijk al, net als het feit dat de nieuwe Maserati’s uit een grote SUV (Levante) en een sedan à la BMW 5-serie (Ghibli) zullen bestaan.

Eind 2013 al
De Levante staat gepland om in de loop van 2014 gepresenteerd te worden. De Ghibli hadden we eigenlijk daarna pas verwacht, maar verrassend genoeg maken we naar verluidt al eind volgend jaar kennis met de auto. Afgaande op deze spyshots, geschoten in het ijzige noorden van Zweden, lijkt daar niets aan gelogen.

Kleine Quattroporte
Het prototype van de Ghibli heeft Maserati doen lijken op het prototype van de onlangs geïntroduceerde nieuwe Quattroporte. Een sluwe manier om pottenkijkers op het verkeerde been te zetten, maar de kenner zal hier niet intuinen en meteen ontdekken dat de Ghibli korter is dan Maserati’s absolute vlaggenschip. Het lengteverschil zit volledig in de sectie tussen de B- en C-stijl. Naar schatting zal de nieuwe Ghibli ongeveer 4,70 meter lang zijn.

Chrysler
Net als bij de Quattroporte zal onderhuids veel techniek van zusterbedrijf Chrysler schuilgaan, waaronder de aandrijflijn met zescilinders. Eén van de verkrijgbare motoren is vrijwel zeker de moderne 3.5 liter V6-Pentastar, maar speciaal voor Maserati voorzien van een turbo waardoor deze tussen 375 en 400 pk weet op te wekken. Geen Maserati zonder V8, dus die verwachten we ook gewoon, mede mogelijk gemaakt door Ferrari. Een automaat van ZF zal voor de overbrenging zorgen.

Gerelateerde artikelen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.