Spyshots

Zoveelste poging voor Renault Scénic Cross

Noem het koppig of juist dapper, feit is dat Renault opnieuw een poging waagt met een opgeruigde Scénic nadat deze al twee keer eerder weinig potten wist te breken.

Om een antwoord te hebben op de steeds populairder wordende SUV annex crossover lanceerde Renault in 2000 op basis van de (korte) Scénic de RX4. Het offroad-achtige model zag er best stoer uit – grotendeels door het reservewiel achterop – maar flopte faliekant. Ook zijn opvolger uit 2007, de Scénic Conquest, verdween relatief snel weer uit de prijslijsten. En toch gaat Renault het opnieuw proberen met een Scénic die verder moet kunnen komen dan waar een voorwielaangedreven variant strandt. Hier zien we dat model voor het eerst voor de camera verschijnen.

Conquest
Zo brutaal en tegelijkertijd eigenaardig als de RX4 was zal de Scénic Cross (vooralsnog een werktitel) niet worden. Op basis van deze spionageshots moet je rekenen op een nieuwe Conquest. En dat houdt in een ietwat opgehoogde Scénic met subtiele stoere details (kunststoffen opzetstukken, bodembeschermers) en het ontbreken van een reservewiel op de achterklep. Vergelijk het maar met de Cross-modellen van Volkswagen.

Genève
Lang op de Renault Scénic Cross hoeven we waarschijnlijk niet te wachten. Volgens insiders zal hij namelijk begin maart debuteren op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Renault maakt vaart met nieuwe Scénic

Autonieuws
Renault maakt vaart met de Scénic
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Instappen in Renault Scenic goedkoper

Autonieuws
Instappen in Renault Scenic goedkoper
> Artikel lezen

De nieuwe Renault Scénic: alles wat je weten moet

Autonieuws
Alles wat je moet weten over de nieuwe Renault Scénic
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.