Spyshots

Bi-turbo´s voor volgende Mercedes C 63 AMG

Nog een klein jaartje en dan kunnen we de nieuwe Mercedes C-klasse verwelkomen. Uiteraard volgt daarvan ook weer een pretnummer van een AMG. Hier zien we hem de benen strekken, hetzij nog flink beplakt met camouflage.

Omdat het nog wel even duurt voordat de volgende generatie C 63 AMG wordt geïntroduceerd, zijn de prototypes nog stevig ingepakt om pottenkijkers weg te houden van de specifieke kenmerken. Echter de kenners weten natuurlijk allang wat er zoal te wachten staat. Maar, het grootste geheim van elke nieuwe AMG is de motor. Kan AMG op dezelfde voet verder? Of zijn zij inmiddels ook genoodzaakt te knielen voor de alsmaar strengere milieueisen aan auto’s? Dat laatste, want de majestueuze, atmosferische 6.2 liter V8 zal niet meer terugkeren in de AMG-versie van de nieuwe C-klasse.

Bi-Turbo
De naam C 63 AMG blijft wel behouden – een lager getal zal worden geassocieerd als een achteruitgang, en dat wil je niet als automerk – maar het is vrijwel zeker dat voorin de nieuwe neus de 5.5 liter V8 met twee turbo’s de arbeid gaat verrichten. Deze motor werd eerder al geïntroduceerd in de CL 63 AMG, en aangezien die (enorm) zware coupé ermee goed uit de voeten kan, hoeven we niet te vrezen dat de honderden kilo’s lichtere C 63 AMG daartoe niet in staat is.
Of de compactere Bi-Turbo zijn basisvermogen van 525 pk ook in de toekomstige C 63 AMG gaat afgeven, daarover heerst nog onduidelijkheid. Vermoedelijk niet, want daarmee zou het model in het vaarwater van de E 63 AMG terechtkomen. Realistischer is dat het wagengewicht sterk naar beneden is gebracht zodat AMG’s middenklasser met nagenoeg evenveel vermogen (457 pk) alsnog een stuk sneller uit de strijd komt. Kortom, dezelfde aanpak als BMW bij de nieuwe M3 hanteert.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.